Web Analytics

Coronavirusul: UE sprijină statele membre în ceea ce privește transportul pacienților și al echipelor medicale

de | 6.12.2021 18:13 | Actualitate, Bani europeni

Sprijinul acordat recent se ridică la peste 2,9 milioane de euro și a contribuit la transportul unor pacienți afectați de COVID-19 și al unor echipe medicale din statele membre. Această sumă se adaugă celor 170 de milioane de euro deja puse la dispoziție pentru transportul de produse medicale esențiale și de echipamente legate de vaccinare, anul trecut.

Citește și: UPDATE/ Șoferița care a provocat accidentul de la Valea Mare s-a ciocnit cu mașina de poliție, anul trecut

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „În ultimii doi ani, Instrumentul de sprijin de urgență a facilitat deplasarea pacienților, pentru a beneficia de tratament, și a echipelor medicale, pentru a oferi asistență acolo unde era cea mai mare nevoie de aceasta. Instrumentul a acoperit, de asemenea, costurile de transport al unor echipamente medicale vitale. Prin Instrumentul de sprijin de urgență, am pus la dispoziția statelor membre un instrument valoros în lupta noastră comună împotriva COVID-19. Prin intermediul acestei ultime cereri de propuneri din cadrul ESI, am finanțat transportul de pacienți și de echipe medicale, pentru a contribui la salvarea de vieți, un adevărat semn de solidaritate europeană. Cu toate acestea, fiecare european poate contribui la prevenirea suprasolicitării sistemelor naționale de sănătate și la ținerea sub control a acestei pandemii. Vaccinarea completă oferă cea mai mare protecție posibilă.”

Operațiunile finanțate recent includ transportul de echipe medicale din Danemarca, Israel, Polonia și Germania către România și transportul de pacienți din România către Germania, Polonia, Austria, Cehia, Danemarca și Italia.

Citește și: Nepotul regelui Mihai I al României și soția sa vor deveni părinți pentru a doua oară

S-au finanțat, de asemenea, operațiuni de sprijinire a Slovaciei, o contribuție la eforturile acestei țări de combatere a pandemiei de coronavirus. În urma unui proces de depunere a cererilor de către statele membre ale UE în noiembrie, operațiunile care beneficiază de sprijin se desfășoară în noiembrie și decembrie 2021.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole