Web Analytics

Cornel Popescu, despre Constantin Stroe: „Un simbol al automobilismului românesc, unul dintre salvatorii economiei româneşti de după 1989”

de | 1.12.2022 12:55 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Campania „O stradă şi un bust în Piteşti pentru Constantin Stroe”

Jurnalul de Argeș a pornit, încă de anul trecut, o campanie în cinstea fostului director al DACIA și al ACAROM, pentru necesitatea unei străzi și a unui bust în Pitești pentru regretatul Constantin Stroe. În această ediție l-am invitat pe Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean Argeș, să își spună părerea.

„În primul rând, vreau să vă felicit pentru această campanie derulată de ziarul dvs. Sunt născut, crescut în Mioveni și, pentru mine și pentru locuitorii orașului Mioveni, Dacia a însemnat și înseamnă foarte-foarte mult. Dacă cineva intră pe poarta fabricii Dacia, la Mioveni, întreabă cine este cel care a salvat și a făcut ca producția de automobile din România să funcționeze, iar numele rostit de toți din Mioveni, dar mai ales de angajații de la Dacia, numele rostit cu respect și considerație va fi cel al lui Constantin Stroe. Putem spune că dl Constantin Stroe a fost martor la nașterea și la creșterea și dezvoltarea Uzinei. El a avansat ierarhic de la șef de atelier până la director general al Uzinei. Putem spune că este un simbol al automobilismului românesc, unul dintre salvatorii economiei românești de după 1989 și, bineînțeles, toate aceste lucruri îl recomandă și s-ar cuveni să aibă în Pitești o stradă care să îi poarte numele, dar și un bust. Așa cum știți, la Mioveni, Primăria și Consiliul Local au onorat acest lucru și există și bust și o stradă «Constantin Stroe»”, ne-a declarat managerul Cornel Popescu.

Citește și Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti” / „Am avut privilegiul să lucrez cu dl Stroe în marele proiect al revigorării Dacia”

În ceea ce privește locul potrivit pentru un bust și o stradă: „După umila mea părere, cred că s-ar cuveni ori în zona unde a locuit domnia sa, unde a avut casa (strada Vasile Lupu, n. red.), ori în zona unde a existat reprezentanța Dacia, lângă Liceul de Artă”, ne-a spus Cornel Popescu.
Managerul Muzeului Județean Argeș l-a cunoscut pe Constantin Stroe. „Primul contact cu domnia sa: eu eram elev la clasele I-IV și mergeam cu d-na învățătoare, alături de colegii mei, în fiecare an, în decembrie, cu colindul. Însă am avut onoarea să cunosc și pe domnia sa și pe soția acestuia mai târziu, după ce am absolvit facultatea”, ne-a mai povestit Cornel Popescu.

Citește și Bobi Marinescu: „Constantin Stroe a fost factorul determinant pentru ca uzina Dacia să rămână în picioare”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *