Contre în Consiliul Local pe tema unui amendament propus de PNL-USR PLUS

de | 26.08.2021 23:00 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Joi, în cadrul ședinței de Consiliu Local Pitești, coaliția PNL-USR PLUS a introdus un amendament la proiectele privind constituirea comisiei de evaluare și a comisiei de soluționare a contestațiilor în vederea recrutării membrilor Consiliilor de Administrație ale Apă Canal, Termo Calor Confort, Publitrans și Salpitflor Green.

Amendamentul presupune modificarea componenței comisiilor, care vor fi formate din doi consilieri locali și un specialist. În trecut, comisiile de recrutare și soluționare a contestațiilor erau formate din doi specialiști din aparatul primăriei și un consilier local.

Consilierii PSD, în frunte cu primarul, au contestat acest amendament. “Eu am propus un proiect de hotărâre și o prevedere legală. Acest amendament nu mi-l însușesc, nici nu îl înțeleg”, a spus Cristian Gentea.

Robert Tudorache

Citește și Primarul Gentea arată cartonaşul galben încă unui constructor

Robert Tudorache l-a întrebat pe președintele Comisiei 4, Florin Plecanciuc: “Nu înțeleg! Ne propuneți prin acest amendament să înlocuim un specialist din aparatul propriu al Primăriei cu un consilier local, având, astfel, o comisie formată din doi consilieri locali ai municipiului Pitești, adică doi oameni politici într-o comisie de selecție, și un singur specialist din cadrul executivului, respectiv Primăriei Pitești. Care este raționamentul? Ce ați avut în vedere prin aducerea acestui amendament? Ca să îl putem înțelege și, eventual, să ni-l putem însuși. Nu am absolut nimic împotrivă că dumneavoastră considerați că o astfel de comisie de selecție trebuie sa fie modificată, dar ca să înțelegm și noi, până la urmă și cetățenii, pentru ce politizăm o comisie de selecție a unor membri ai consiliilor de administrație”.

Florin Plecanciuc

Florin Plecanciuc a răspuns: “Toate societățile sunt în subordinea Consiliului Local. E un raționament: doi specialiști din partea dlui primar, în care noi ar trebui să avem încredere, dar dumneavoastră nu aveți încredere în doi consilieri locali și am dovedit în Consiliul de Administrație la FC Argeș că am adus specialiști când am zis și suntem de bună încredere”.

Robert Tudorache nu a fost însă convins. “Nu este vorba că nu am încredere în colegii consilieri. În momentul în care ești pus într-o comisie de selecție trebuie să ai acele abilități de a putea selecta la rândul tău. Cred că rolul specialiștilor ar fi mult mai bine-venit și, așa cum era și înainte, rolul consilierului local din acea comisie era tocmai să se asigure că totul se întâmpla acolo cu voința CL; era reprezentantul nostru acolo. Era suficient lăsând doi specialiști să se exprime, să vadă că întrunește cerințele candidatul, cerințe pe care noi I le-am impus acelei comisii de selecție. Eu cred că nu este oportun. Vă rog să vă gândiți, să reanalizați. Interesul nostru e să avem oameni pregătiți, care, la rândul lor, să selecteze oameni la fel de bine pregătiți. Mai ales că, în final, propunerile tot în CL vor veni și trebuie să le aprobăm sau nu. Mai multă încredere aș avea în doi specialiști și un coleg din CL care să fie acolo și să vegheze că totul se întâmplă conform dorinței noastre”.

Citește și Lucrări cu probleme în Pitești: San Siro, Pasajul Magnolia și Bazinul Olimpic

Viceprimarul Mihai Mihăilescu

Viceprimarul Mihai Mihăilescu le-a luat apărarea colegilor: “Cred că toată lumea de aici a făcut recrutare în activitatea privată pe care a desfășurat-o”.

Tatiana Preduț

Tatiana Preduț vrea mai multă administrație decât politică: “Dle vice, îmi pare rău, dar noi vorbim de competențe și nu de abilități informale sau de experințe anterioare. Acești specialiști, în număr de doi, sunt necesari și, conform legiuitorului, este nevoie de un specialist care să aibă experiență în recrutare, să se vadă dacă se respectă legea. Dacă schimbăm un consilier local cu cel de-al doilea specialist, mai ales că este vorba de o comisie tehnică de specialitate, nu vom mai avea în această comisie un specialist care să aibă expertiză pe domeniul pentru care se face recrutarea membrilor consiliului de administrație. Și, atunci, vom fi niște novici în a evalua dacă membrii consiliilor de administrație sunt competenți să ia decizii în niste societăți publice ale CL Pitești. Cred că trebuie să vă mai gândiți dacă e oportun să avem 2 oameni politici. Haideți să facem cum spuneați în campania electorală, mai multă administrație decât politică în societățile coordonate de CL”.

Mihai Coteț

Mihai Coteț, simțind nevoia să intervină: “Nu mă consider novice nici în recrutare și nici în anumite domenii în care aș vrea să particip la această comisie de avizare a selecției. De fiecare dată încercați să ne duceți la ora de dirigenție, să ne spuneți ce e bine și ce nu e bine”.

Citește și Piteștenii cu terenurile și clădirile neîngrijite au fost notificați de Primărie

Ca un ultim cuvânt, liberalul Sorin Apostoliceanu a spus că nu scrie nicăieri că nu au voie doi consilieri în componența comisiilor de recrutare.  În consecință, amendamentul propus și proiectele au trecut.

Consilierii locali nominalizați sunt din cadrul majorității PNL-USR PLUS.

Termo Calor Confort SA nominalizări: membru Nedelcu Sebastian și președinte Tiberiu Irimia la comisia de evaluare; membru Șerbănoiu Răzvan și Plecanciuc Florin președinte la contestații.

Publitrans 2000 SA nominalizări: Pentru Comisia de evaluare la Publitrans: Șerbănoiu Răzvan și Gherase Ionuț (președinte). Pentru Comisia de contestații: Chivu Virgil-Dumitru (președinte) și Dumitrașcu Cătălina.

Salpitflor Green SA nominalizări.
La comisia de evaluare: Dumitrașcu Cătălina președinte, membru Gherman Violeta. La comsia de contestații: membru Apostoliceanu Sorin și Coteț Mihai președinte.

Apă Canal 2000 SA nominalizări.
La comisia de evaluare: președinte Coteț Mihai, membru Chivu Virgil Dumitru. La comisia de contestații: președinte Gherman Violeta și membru Tiberiu Irimia.

Salubritate 2000 SA nominalizări.
Comisia de evaluare: președinte Plecanciuc Florin, membru Apostoliceanu Sorin. La comisia de contestații: președinte Coteț Mihai, membru Gherman Violeta.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș
Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș

În ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din...