Web Analytics

Lucrări cu probleme în Pitești: San Siro, Pasajul Magnolia și Bazinul Olimpic

de | 26.08.2021 14:31 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Primarul Cristian Gentea a prezentat stadiul unor lucrări publice din Pitești, în cadrul conferinței de presă de la primărie, joi, 26 august.

Constructorul de la San Siro va plăti penalități

La terenul San Siro se va face recepția după ce vor fi remediate neregulile și constructorul, Construct Eci Company, va plăti penalități. „Constructorul consideră că această lucrare e încheiată. Văd că arată foarte bine gardul, e împletit cu sârmă de covrigi. Tribunele ar fi trebuit să fie vopsite în câmp electrostatic”, a spus primarul, nemulțumit și de cum arată terenul după ploaia de aseară. „Constructorul a încercat să facă astăzi o recepție, bineînțeles că nu voi merge acolo. Mâine avem ședință cu constructorii. Indiferent de ce se va întâmpla, recepția se va face după ce vor fi remediate toate lucrurile și constructorul va plăti penalități și la final va primi exact ce merită”, a precizat primarul.

Imagine de la terenul San Siro

Și în luna iulie a.c. s-a vorbit despre stadiul lucrărilor de la San Siro, terenul de sport din strada Florilor. Mai multe informații aici:  Primarul Gentea: „Am auzit că am băgat spaima în toată lumea și că nu e bine ce facem, că o să vedem…”

Imagine cu pasajul Magnolia

Scările rulante de la Pasajul Magnolia nu pot fi folosite

Nu sunt finalizate nici lucrările de la Pasajul Magnolia. „Atâta lume este nemulțumită, pe bună dreptate, cei în vârstă nu pot să folosească scara rulantă. Nici nu cred că ar trebui să vă spun asta, dar a trebuit să ne implicăm noi în a-i găsi furnizor de geam acestui constructor. Firma este acea Negreanu Constancon din județul Olt, care nu a avut nicio cifră de afaceri 0 până în 2016, când a început să lucreze cu Primăria Pitești. De atunci numai așa ceva face. Ne-am gândit împreună cu dl Tofan să reziliem contractul și să terminăm cu altcineva. Vă dați seama cât ar mai dura… Nu terminăm nici până în iarnă. Acum ne-am implicat, zice că a plătit avansul pentru materiale (n. red. constructorul) și sper ca săptămâna viitoare să fie gata”, a declarat primarul Gentea.

Citește și Primarul Gentea arată cartonaşul galben încă unui constructor

Imagine de la Bazinul Olimpic

Constructorul de la Bazinul Olimpic nu a respectat contractul. Primarul: „Scrie că utilitățile cad în sarcina lui, nici gând de așa ceva!”

Bazinul Olimpic și Grădinița „Primii Pași” sunt, iarăși, proiecte nefinalizate. „Am informat deja colegii din Consiliul Local, pur și simplu, va trebui să băgăm sume foarte mari de bani din bugetul local pentru a-l finaliza (Bazinul Olimpic, n. red.). Avem o nouă dispoziție de șantier, va trebui să aprobăm banii pentru asta, dar lucrarea nouă pe care va trebui să o facem va costa foarte mult. În momentul de față, văd ce mi s-a scris aici și eu cred că sunt finalizate lucrările doar în proporție de 25 %, nu ce ni se spune aici, 36 %, nici gând de așa ceva. Din păcate, avem și o altă problemă cu constructorul, nu a respectat contractul. Acolo scrie că utilitățile cad în sarcina lui, nici gând de așa ceva. Nu au fost montați contori pasanți. Drept urmare, acum avem mari probleme cu diferența între estimatul primăriei și estimatul acestei societăți; este de 8 ori mai mică ceea ce consideră dânșii că trebuie să plătească, așa că nu cred că vom ajunge în altă parte decât în instanță.

Din păcate, la Grădinița „Primii pași” apare aceeași situație ca la Bazinul Olimpic. La fel, proiect pe fonduri europene, reparație acoperiș + parte exterioară, iar înăuntru totul este ca la subsolul bazinului. Nu poți să bagi copiii acolo…. numai mucegai. O să încercăm să facem o igienizare cu ADP-ul, dar nu asta va fi soluția finală. Probabil la anul va trebui să facem o lucrare nouă, să ne ocupăm de interior. Ne bucurăm de niște bani luați din fonduri europene, dar nu ne gândim că trebuie făcut proiect integral, pentru toată clădirea, nu doar acoperișul”, a mai spus primarul Gentea.

Citește și De ce nu e Piteştiul ca Râmnicu Vâlcea

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii