Web Analytics

Primarul Gentea arată cartonaşul galben încă unui constructor

de | 26.08.2021 13:50 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

# Dezvoltatorul blocurilor de lângă Lidl Găvana, Florin Frâncu, somat să dărâme gardul extins ilegal pe domeniul public

Constructorul complexului rezidențial de lângă Lidl Găvana, firma Energomontaj Grup SRL, a fost somat de Primăria Pitești să își retragă gardul construit ilegal pe domeniul public după ce, de curând, în urma recepției s-a descoperit că acest gard a depășit cu 3 metri limita proprietății, așa cum reiese din fotografii.
Informația ne-a fost confirmată de biroul de presă al Primăriei: „Primul mare constructor de ansamblu rezidențial a fost somat să-și retragă gardul construit ilegal pe domeniul public! Extinderea a fost de 3 m peste limita proprietății, spre domeniul public. În urma controlului, investitorul demolează gardul, reintră în legalitate și aduce terenul la starea inițială”.
Reamintim că, în luna iulie a.c., primarul Cristian Gentea s-a arătat nemulțumit de lucrările de asfaltare și marcaj de pe bulevardul I.C. Brătianu și, într-un gest fără precedent, le-a cerut constructorilor de la Comesad Drumuri să refacă marcajele. Acum, Primăria semnalează că disciplina în construcții este literă de lege în Pitești prin Compartimentul de construcții și afișaj stradal al Poliției Locale.

Citește și Avertisment pentru constructorii neserioşi / Primarul Gentea le bate obrazul lui Dumitru şi Meculescu de la „Comesad Drumuri”

Dezvoltatorul Florin Frâncu: „Noi suntem alergați peste tot prin țară, ne mai scapă unele lucruri de genul ăsta, care n-ar trebui să se întâmple”

L-am contactat pe Florin Frâncu, managerul de la Energomontaj Grup SRL, care, inițial, a spus că este în trafic și că nu are un punct de vedere. Ulterior, a cerut să îl sunăm din nou peste o oră, când ne-a spus următoarele: „A fost o greșeală în șantier și acum se fac lucrările de remediere. Am luat și o amendă corecțională. Probabil că, până la jumătatea săptămânii viitoare, încheiem cu problema asta. Să știți că firma este, totuși, de dimensiuni medii spre mari și sunt multe șantiere. Noi suntem alergați peste tot prin țară, ne mai scapă unele lucruri de genul ăsta, care n-ar trebui să se întâmple”.
Florin Frâncu a mai spus că nu știe valoarea amenzii, pentru că a fost plecat prin țară cu lucrări, și că nu s-au mai descoperit alte nereguli în cadrul recepției.
Ansamblul rezidențial Lumina Park din Găvana conține două blocuri, unul predat și al doilea în curs de predare. Primul are subsol, demisol, parter și 9 etaje, iar al doilea are subsol, 2 demisoluri, parter, 8 etaje. Complexul a mai fost supus atenției publice și în 2017, când aproximativ 65 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din apropiere și din supermarketul Lidl Găvana după ce autorităţile au fost alertate despre producerea unei alunecări de teren pe șantierul cu pricina, unde o macara risca să se prăbușească, lovind cele două construcții.
Prefectul de atunci, Emilian Dragnea, a cerut verificarea documentației care a stat la baza autorizării proiectului pentru complexul rezidențial, iar în cadrul verificărilor efectuate la Primăria Pitești, Inspecția în Construcții a descoperit că unul dintre documentele ce au stat la baza emiterii autorizației de construire pentru unul dintre blocurile ridicate de firma Energomontaj Grup are unele lacune, subiect prezentat de Jurnalul de Argeș la acea vreme. Dezvoltatorul Marian Frâncu (tatăl lui Florin, n.red.) a declarat atunci că au toate avizele necesare și că au obținut autorizația după opt luni de verificări.

Citește și Ăsta-i adevărul! Piteştiul va avea o piaţă de granit care seamănă a gresie! Constructorul a fost prins cu minciunica: facturica de 1,9 milioane lei a fost refuzată la plată

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Disciplină în construcții, în Pitești? Cu aceeași de la Urbanism? Glume ieftine. Fiecare a construit unde a vrut și băieții u-au dat autorizație.

  2. Seful comisiei de urbanism din primarie a fost ani la rand Tocmai Cristian Gentea.