Web Analytics

Continuă acuzaţiile de angajări mascate. ITM a verificat contractele de voluntariat şi comerciale de la Spitalul Vedea

de | 4.04.2024 13:10 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

În urma articolului privind încheierea de contracte comerciale cu PFI-uri, asta fiindcă posturile din sănătate au fost blocate până de curând, am primit din nou sesizări pe mailul redacției, în legătură cu pretinse nereguli la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” din Vedea.
„Menționez că din acest departament nu a plecat nimeni și nici nu era nevoie de acest post. Sau – dacă postul este blocat din lipsa bugetului – cum apare buget din senin pentru plata de facturi către PFI care prestează servicii? Nu pot înțelege. Și nici cum au fost alese aceste PFI-uri fără concurs – fără publicare – că până la urmă este o achiziție publică, toți plătim pentru asta. Deci, s-a adus ca și voluntar o persoană, care s-a instalat în departament. După câteva luni, i se încheie contract de prestări servicii… Bătător la ochi”, spune expeditorul.

Am solicitat un punct de vedere, iar managerul unității sanitare, Tatiana Preduț, a recunoscut că a avut un control de la ITM în legătură cu contractul de prestări servicii și contractul de voluntariat – încheiat anterior cu o farmacistă, asta pentru a o putea suplini pe farmacista șefă, Mariana Stanciu, în concediile de odihnă și concediile medicale ale acesteia. Iar concluziile controlului ITM au fost că nu s-a încălcat legea. „Am primit o singură recomandare, de a completa fișa de prezență a persoanelor cu contracte comerciale, separat de cei cu contracte de muncă”, a declarat Tatiana Preduț. În plus, aceasta a răspuns acuzelor că ar fi ocupat postul prin eludarea legii, neîndeplinind condiția cumulativă a vechimii de minimum 5 ani în specialitatea studiilor-economice. „Cu privire la acuzațiile răutăcioase pe care le face la adresa mea, personal, menționez doar că face o mare confuzie între noțiunea de vechime în muncă și cea de vechime în specialitate. Din această cauză a interpretat greșit datele din CV-ul meu. Aceste noțiuni sunt reglementate distinct de Codul muncii și de Codul administrativ. Am fost numită ca manager interimar, în urma evaluării dosarului meu profesional, iar anul trecut am ocupat prin concurs, pentru un mandat de 4 ani, funcția de manager de spital. De la data ocupării acestei demnități publice nu mai am nicio funcție politică și nu am acceptat să se facă politică în spital, de niciun partid”, a spus în replică Tatiana Preduț.

Citește și Operaţie cu tehnică specială la Spitalul Judeţean Argeş. Doctorul Emil Ciucă a salvat de la amputare piciorul cu cangrenă al unui bătrân

Citește și Găselniţa managerului Tatiana Preduţ pentru a ocoli interdicţia. Fiindcă nu mai putea angaja direct medici, asistente şi infirmiere, Spitalul Vedea a încheiat contracte cu PFI-urile acestora

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *