Web Analytics

Constantin Schumacher: „Când vine un nou antrenor, jucătorii încearcă să se autodepăşească…”

de | 3.11.2022 12:25 | Actualitate, Home, Sport

”În iarnă se trage linie și atunci vom vedea ce jucători vor pleca și de ce jucători vom avea nevoie”, mai spune Schumacher
Cum comentați ultimele două meciuri din campionat, înfrângerea de la Petrolul și victoria de la UTA?

– Au fost două meciuri importante, un meci în care antrenorul a jucat cu sabia deasupra capului și în celălalt meci cu un antrenor nou care a încercat să schimbe ceva. Am avut puțină șansă că am câștigat la UTA, s-au făcut anumite schimbări și atunci este normal să se întâmple lucrurile acestea, dar, pentru noi, această victorie este una de bun augur. Unii jucători trebuie să înțeleagă că nu se poate juca doar cu jumătăți de măsură pentru că la FC Argeș se dorește performanță.

Ce s-a întâmplat la Petrolul? Jucătorii au avut o atitudine care a lăsat de dorit…

– Asta a fost atitudinea lor, au încercat, au dorit, dar cei de la Petrolul și-au dorit mai mult ca ei și atunci s-a văzut și în teren.

Citește și Cristian Gentea, la venirea noului antrenor al FC Argeș: „Vom vedea un fotbal plăcut ochiului, ofensiv, elaborat”

„Ne dorim să schimbăm ceva pentru că avem șansa să ne atingem obiectivul”

Bun, la UTA alta a fost atitudinea. Care a fost atu-ul?

– Ce pot să spun? Atu-ul este că am marcat. Am mai avut șanse de a marca chiar unu contra unu, au fost trei-patru astfel de șanse. Nu pot să neg nici faptul că și adversarul a avut foarte multe ocazii, a avut o posesie mult mai bună ca a noastră… Știți cum e… Când vine un nou antrenor, toți jucătorii încearcă să se autodepășească și sper ca așa să fie în fiecare meci.

Cum vedeți meciul cu Sepsi din următoarea etapă de campionat?

– Este un meci greu, foarte greu, cu echipă bună, care vine și ea după o serie de rezultate negative, dar noi suntem în perioada bună, că am câștigat meciul cu UTA și avem o săptămână la dispoziție ca să ne pregătim pentru următorul meci.

Urmează deplasarea de la Cluj, cu Universitatea…

– Înainte de acest joc din campionat avem meciul din Cupa României de la Chindia Târgoviște, după care avem o întrerupere de trei săptămâni cu Campionatul mondial. Trebuie întâi de toate să abordăm meciul cu Sepsi. Jucăm acasă și sperăm ca suporterii să fie cât mai aproape de noi, să ne susțină. Ați văzut la UTA ce atomosferă au creat suporterii… Sperăm și noi să avem asemenea suporteri și sperăm ca rezultatele să fie pe măsura pe care o dorim.

Citește și FC Argeș: S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe

Ce s-a schimbat la echipă, odată cu venirea lui Marius Croitoru?

– Nu poate să schimbe prea multe în trei zile, doar că jucătorii s-au autodepășit și au dorit să demostreze că pot face mai mult.

Ce ne puteți spune despre jucătorii care au fost atenționați prin acel comunicat de presă al Consiliului Director pentru acte de indisciplină?

– Până în iarnă, toți jucătorii trebuie să se autodepășească pentru că în iarnă se trage linie și atunci vom vedea ce jucători vor pleca și de ce jucători vom avea nevoie.

Se caută jucători, s-a stabilit ceva concret cu noul antrenor?

– Este prea din scurt și nu putem să vorbim de anumiți jucători pentru că nu i-a văzut pe ceilalți. Trebuie întâi să-i vadă, să știe cu ce jucători lucrează și apoi să vedem pe ce posturi vom avea nevoie, Dar, până atunci, avem două luni la dispoziție și vom vedea ce se va întâmpla. Eu zic că avem acum jucători buni, dar trebuie să demostreze mult mai mult.

Cum vedeți meciul din Cupa României cu Chindia Târgoviște?

– Este un meci normal de Cupă. Noi ne dorim să mergem mai departe pentru că este un sistem nou, un sistem pe care nu l-am mai întâlnit până acum în Cupa României. Jucăm cu Chindia Târgoviște, după care vom juca cu Craiova. Primele două clasate în grupă merg mai departe și de aceea aceste două meciuri sunt foarte importante. Vom vedea apoi ce va urma pentru că, așa cum spuneam, este un sistem nou. Nu știu cum se vor desfășura meciurile mai departe, dar în primul rând să luăm meciul cu Chindia, o echipă care este în formă, o echipă care are patru victorii și un egal în ultima perioadă, dar noi suntem FC Argeș și sperăm să arătăm că merităm să câștigăm acest meci.

Citește și Înfrângerea cu Petrolul i-a fost fatală lui Prepeliță. Acesta a fost înlocuit cu Schumacher

„Sunt echipe greu de ajuns în acest moment”

Ce obiectiv are FC Argeș în Cupa României?

– Un obiectiv este să ne clasăm cât mai sus. Nu știu dacă era un obiectiv până acum să trecem mai sus ca anul trecut și anume să jucăm finala, dar sperăm să facem o figură frumoasă, cel puțin cum am făcut anul trecut.

Obiectivul pentru Marius Croitoru este accederea în play-off?

– Nu știu ce obiectiv are Marius. Noi trebuie să luăm meci cu meci și vom vedea care sunt obiectivele clare, în iarnă putem stabili mai bine pentru că mai sunt câteva meciuri. Atunci vom ști unde suntem, câte puncte sunt diferență între unii și alții, vom vedea pe ce loc suntem și ce putem face.

Ce șanse are FC Argeș în acest moment de a prinde play-off-ul?

– Șansele sunt așa cum le-am avut și până acum. Sunt echipe care au băgat foarte mulți bani în jucători, sunt echipe greu de ajuns în acest moment și ne luptăm cu niște granzi; cred că este cel mai greu campionat care s-a jucat în ultimul timp pentru că toate echipele și-au luat jucători de valoare. Nu este ușor pentru FC Argeș să facă lucrul acesta, dar încercăm să ne atingem obiectivele.

Citește și Constantin Schumacher, antrenor FC Argeş: „N-a fost o atmosferă plăcută la echipă, însă acum suntem pe drumul normal”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *