Web Analytics

Consilierii din Ştefăneşti s-au opus în masă cumpărării stadionului de la uzina Dacia

de | 15.08.2019 13:48 | Politica si Administratie

După aproape un an de negocieri și blocaje, Primăria Ștefănești vrea să cumpere de la Dacia baza sportivă din oraș și fosta creșă. Numai că viitoarea achiziție este blocată, asta după ce toți consilierii locali din Ștefănești au respins proiectul de hotărâre înaintat de către primărița Jenica Dumitru. Proiectul va fi repus pe ordinea de zi la ședința Consiliului Local Ștefănești din 22 august.

Primărița Jenica Dumitru: „Este rea-voință sau sunt interese murdare”

„Voi repune proiectul pe ordinea de zi la ședința următoare. Consilierii locali nu au votat proiectul, deși creșa o prinsesem la rectificare să o plătim integral, însă ei nu au votat nici rectificarea. În ceea ce privește stadionul din Ștefănești, am negociat să îl plătim în tranșe. Sunt resurse financiare pentru achiziționarea stadionului. Consilierii locali nu au citit expunerea mea și nici nota de fundamentare, unde ar fi regăsit sursa de finanțare. Fie este rea-voință, fie sunt interese murdare, ca la Ștefănești. De un an duc negocieri cu Dacia Renault, ca în final să nu voteze Consiliul Local… Consiliul Local Ștefănești lucrează, ca de obicei, împotriva orașului”, spune primărița Jenica Dumitru.

3 barbuceanuDorin Bărbuceanu: „Doamna primar a fost la o negociere fără să aibă lângă dumneaei nici măcar un consilier local”

Am discutat și cu consilierul local Dorin Bărbuceanu legat de motivele respingerii proiectului de hotărâre inițiat de către primărița de la Ștefănești. ”Sunt mai multe motive pentru care a fost respins proiectul. Unul ar fi sursa de finanțare, faptul că doamna primar a fost la o negociere fără să aibă lângă dumneaei nici măcar un consilier local. Nu se face o negociere de unul singur. Nu există la documentația depusă nimic care să ne arate cât este necesar financiar pentru ca această bază sportivă și creșa să poată fi readuse pe linia de plutire, să poată deveni funcționale, ele sunt lăsate de cinci ani în paragină. E posibil să fie vorba de câteva miliarde lei vechi sau milioane de euro, nu știu. Și nu știu de unde ar putea fi luați acești bani, în condițiile în care bugetul pe 2019 a asigurat doar partea de funcționare.
Dacă se vor găsi soluții să achiziționăm stadionul, nu se specifică nicăieri cât va costa reabilitarea. Doamna primar a depus doar o documentație subțire. Fiind vorba de achiziționarea unui bun ce depășește cu mult posibilitățile bugetului local, eu consider că ar fi fost indicată și o consultare a populației. La ora actuală, la Ștefănești mai sunt surse financiare doar pentru subzistență. Și aș vrea să vă mai spun ceva: Consiliul Local Ștefănești este unul responsabil și cu oameni cărora le pasă de comunitate”, ne-a declarat Dorin Bărbuceanu.
În expunerea de motive privind viitoarea achiziție, primărița de la Ștefănești a scris, printre altele, că „cetățenii localității și-au manifestat în repetate rânduri dorința de a «recupera» stadionul, pe care ei îl percep ca aparținând de drept localității. Consider că, dacă nu din sentiment de mândrie civică, măcar pentru sănătatea generației viitoare, efortul financiar de a achiziționa și moderniza baza sportivă trebuie făcut”.
Inițial, la începutul lunii iunie, Primăria Ștefănești a cerut Daciei ca plata sumei de 1,36 milioane de euro pentru stadion să fie făcută în cinci tranșe. Numai că reprezentanții uzinei s-au opus, plata urmând a fi făcută în trei rate egale. Prima rată va fi plătită în termen de 30 de zile de la data semnării contractului, a doua – în ianuarie 2020 și a treia – cel mai târziu în ianuarie 2021.
În ceea ce privește creșa, suma de 128.000 euro va fi plătită într-o singură tranșă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii