Web Analytics

Conferinţa pastorală de la Câmpulung, relocată din motiv de răzmeriţă

de | 5.11.2015 17:46 | Actualitate

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului desfășoară în această perioadă, conferințe pastorale de sezon, marți fiind anunțată o astfel de reuniune la Câmpulung Muscel. După cum suna invitația, ședința ar fi trebuit să aibă loc chiar la Protoierie, însă mai marii de la Curtea de Argeș au schimbat locația în ultimul moment, mutând totul la liceul Carol.

Aici au fost aduși și elevi, manevra fiind menită să înăbușească din start o răzmeriță a preoților musceleni. Aceștia vroiau să ceară socoteală șefilor și să afle ce s-a întâmplat în urma anchetei la Protoieria Câmpulung. Dar să întrebe unde sunt cei 5 miliarde dispăruți din casieria protoieriei și, mai ales, de ce le-au scăzut salariile. În plus, o altă întrebare spinoasă ar fi fost de ce s-a spart Protoieria Câmpulung iar câteva parohii, printre care și Mihăeștiul, au fost arondate Miovenilor.
În vara anului 2014, Eugen Matei (foto), în calitate de protopop de Muscel, a solicitat Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului efectuarea unui control financiar intern la Protoieria pe care o conducea, pentru a avea certitudinea că documentele financiar contabile sunt corect întocmite. Controlul a avut loc în perioada 17 noiembrie-15 decembrie, scoţându-se la iveală unele nereguli în evidenţa financiar-contabilă întocmită de contabilul Alexandru Popescu și dispariția a 5 miliarde de lei vechi. Protopopul de Muscel, preotul Petre Moşoianu, s-a arătat mirat de apariţia vocilor pline de răzvrătire.
„Nu există nicio tulburare în protopopiat, singura problemă a fost aceea cu prejudiciul!”, ne-a declarat părintele protopop, făcând referire doar la trecutul început de an, atunci când contabilul Protoieriei a fost acuzat de delapidare, iar fostul protopop, Eugeniu Matei, s-a retras la o biserică din satul natal. M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii