Web Analytics
scris joi, 02.03.2023

Conferință națională la Pitești. Specialiștii caută soluții pentru gestionarea deșeurilor municipale

Timp de trei zile, între 1-3 martie, are loc o conferință națională la Pitești. „Economia Circulară-Aplicată și Sustenabilă: Provocări și Soluții pentru Gestionarea Deșeurilor Municipale”.

Conferință națională la Pitești. Specialiștii caută soluții pentru gestionarea deșeurilor municipale

Astăzi, la seminarul de la Hotel Ramada au fost invitați Gabriel Moiceanu- președinte FADI (Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară), Ion Mînzînă- președinte CJ Argeș, Cosmin Teodoru- director general, Ministerul Mediului, președinte/reprezentant AFM; Claudia Iordănescu- director executiv ADI ECO SIBIU, Liliana Nichita- director FADI, Dan Pitic- CEO, AX PERPETUUM, dar și reprezentanți de la ADI-urile din toată țara.

Vineri, 3 martie, va avea loc o vizită la CMID Pitești-Albota- instalații de tratare, sortare, pregătire pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale.

„Sunt convins că vom putea găsi soluții împreună. Dacă nu găsim, vom lucra la aceste soluții împreună”, a spus încrezător Gabriel Moiceanu.

Ion Mînzînă, preșdintele Consiliului Județean Argeș: „Problematica dvs. e una complexă. Știu că veți găsi răspunsul la cât mai multe. Eu ce pot face pentru dvs. este ca lucrurile de care vă loviți să le înaintez mai-marilor zilei și cred că și colegii ceilalți din Ministerul Mediului, din corpul de control al dlui ministru pot face acest lucru, pentru că împreună trebuie să găsim rezolvarea la problematica aceasta complexă cu care vă confruntați dvs. În ceea ce mă privește, ca președinte al Consiliului Județean Argeș, împreună cu dl Moiceanu, directorul general ADI Servsal, vom începe o a doua ediție cu titulatura „Argeșul Curat”, vom chema toate instituțiile, vom ruga toate instituțiile să fie co-participant la această acțiune. Nimic nu-i mai deprimant decât să mergem oriunde în județul nostru sau în județele dvs. și să vedem că lucrurile nu funcționează. Trebuie să conștientizăm cetățenii că, avem, totuși, posibilitatea unică de avea o țară așa cum ne dorim. Eu am o teorie: dacă nu reușim să lăsăm celor de după noi o Românie bogată, poate lăsăm, totuși, o Românie curată. Împreună putem face acest lucru.” Ion Mînzînă a mai menționat că vor participa la acest program toate UAT-urile, Direcția Silvică, Inspectoratul Școlar ș.a.m.d.

Cosmin Teodoru, director general la Ministerul Mediului: „Este un semnal că ne interesează pe toți ce se întâmplă astăzi și poate că ar fi bine ca fiecare să recunoască în adâncul sufletului său că este un moment de criză și poate că momentul este potrivit să vedem ce putem îndrepta din ce nu funcționează. Personal, cred că bogăția și curățenia merg mână-n mână, așa că ar trebui să aspirăm și la bogăție, nu doar la curățenie”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *