Web Analytics

Conferinţă Internaţională la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Piteşti

de | 13.12.2018 13:57 | Actualitate

Pe 29 noiembrie, la Universitatea Constantin Brâncoveanu a avut loc cea de-a șasea ediție a Conferinței Internaționale ,,Knowledge Economy – Challenges of the 21st Century”. Tema propusă – “EUROPEAN DYNAMICS IN A CHANGING WORLD” – a fost deosebit de incitantă pentru cercetători, aceștia transmițând în cadrul celor șase secțiuni ale conferinței nu mai puțin de 105 lucrări ce au ca drept autori 130 de cadre didactice universitare și cercetători. Aceștia au provenit de la instituții precum: Academia de Studii Economice, Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza București, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu.

Scopul conferinței a fost acela de a identifica posibile scenarii cu privire la dezvoltarea economico-socială a Europei într-o lume tot mai dinamică. La fel ca și în anii trecuți, parteneri ai acestui eveniment care a devenit tradiție au fost Institutul de Prognoză Economică, Institutul Regiunilor Europene, Institutul Politehnic din Porto, Consiliul Județean Argeș.
Ca și în anii precedenți, una dintre secțiuni este organizată sub patronajul proiectelor desfășurate în cadrul Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești. Anul acesta secțiunea de Strategii și politici de dezvoltare regională s-a desfășurat sub egida proiectului: Specializarea inteligentă în regiunile rămase în urmă din Europa Centrală și de Est, proiect câștigat prin competiție și finanțat de UEFISCDI. În cadrul acestei secțiuni au fost dezbătute teme ce au avut ca principală orientare dezvoltarea regională, problemele ridicate de aceasta, provocările la nivelul UE. La secțiunea de Politici financiare, contabile şi guvernanţă corporativă în context global – temele s-au centrat în special pe analiza riscului micro și macroeconomic, digitalizarea băncilor, precum și modul în care politicile fiscale influențează dezvoltarea economică. Secțiunea de Drept european şi politici publice a avut ca principal scop analiza aquis-ului comunitar, provocările ridicate de acesta. Secțiunea de Management strategic şi antreprenoriat a incitat în mod direct prin soluțiile propuse pentru a conduce afacerile într-o etapă în care digitalizarea s-a accentuat. La secțiunea de Marketing şi turism s-au dezbătut probleme legate de modul în care sectorul terțiar poate contribui la dezvoltarea economico-socială, noile tendințe, precum și aspecte legate de conceptul actual de marketing. Secțiunea de Politici sociale şi educaţionale a propus teme de interes cu privire la rolul și direcția spre care se îndreaptă învățământul contemporan.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii