Web Analytics

Concert pentru fagot şi orchestră la Filarmonica Piteşti

de | 7.02.2019 13:55 | Cultură

Filarmonica Piteşti organizează joi, 7 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Alexandru Ganea, participă fagotistul Vlad Dănilă, care va interpreta Concertul pentru fagot și orchestră, de Nino Rota. În program mai sunt incluse Uvertura la Forța destinului, de Giuseppe Verdi, și Simfonia nr. 1, op. 68, de Johannes Brahms.
Alexandru Ganea (foto) a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, clasa Dumitru Goia. Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza. Este doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.
În prezent este conferenţiar universitar şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. Între 2008 şi 2012 a fost dirijor al Filarmonicii Piteşti, unde este invitat ca dirijor permanent.
Student la master în anul al II-lea la Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală în specialitate Fagot, Vlad Dănilă este membru al Orchestrei Naționale de Tineret a României și fagotist la Opera Comică pentru Copii. Deși tânăr, a colaborat cu Filarmonica „George Enescu” din București, Orchestra Națională Radio și Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești. A obținut premii la concursurile de gen de la Tulcea, Piatra Neamț, Suceava, Galați, a susținut recitaluri la sala mică a Ateneului Român, Palatul Șuțu, Universitatea Națională de Muzică și a fost solist alături de Orchestra „Universitaria” și Filarmonica Botoșani. A studiat fagotul la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani cu profesorul Ioan Mutihac și la UNMB cu Godri Orban. Este în premieră la Filarmonica Pitești.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii