Web Analytics
scris joi, 18.01.2024

Comunistul nepecerist Gheorghe Ungureanu i-a scris preşedintelui Braziliei

Într-una din zilele trecute ne-am întâlnit pe Strada Mare din Pitești cu o adevărată figură a politicii românești postdecembriste. Este vorba despre prof. Gheorghe Ungureanu, fost lider al Partidulului Comuniștilor (Nepeceriști), care, îmbrăcat pe sub o haină mai groasă cu o ie de toată frumusețea, cu un fular tricolor la gât, venise de acasă, de la Curtea de Argeș, să-și rezolve niște probleme, dar și să cumpere un dicționar româno-portughez.

Comunistul nepecerist Gheorghe Ungureanu i-a scris preşedintelui Braziliei

Motivul acestei achiziții l-am aflat chiar din gura… tovarășului în vârstă de aproape 82 de ani, care ne-a spus că vrea să-i scrie o scrisoare președintelui Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva; îl apreciază foarte mult, fiind ca și el, de stânga. De fapt, după învestirea acestuia în funcția supremă, la 1 ianuarie 2023, i-a scris o scrisoare de felicitare, la care nu a primit răspuns, dar acum vrea să i se adreseze din nou, mai pe larg, mărturisindu-ne că, „să știți, cu Google nu mă descurc bine” la traducere. Și chiar a început să ne spună câte ceva despre Lula (numele scurt al politicianului), că e din Partidul Muncii (mai exact, Muncitoresc) și că se află la al treilea mandat (de fapt, a mai fost președinte între 1 ianuarie 2003 și 1 ianuarie 2011).
Cât despre actuala sa activitate politică, tov. Gheorghe Ungureanu ne-a precizat, cu regret în glas, că ultima sa formațiune politică, Partidul „Comuniștii Antimarxiști”, s-a autodizolvat. Ne-am despărțit de dumnealui în dreptul unui restaurant cu autoservire, unde voia să mănânce de prânz. Se înflăcărase când vorbea de cei care fac rău țării și poporului și ne anunța că se gândește să îi scrie și lui Putin, deși nu mai știe atât de bine limba rusă…

CEDO i-a dat dreptate

Gheorghe Ungureanu a înființat Partidul Comuniştilor (Nepecerişti) în martie 1996, dar „justiția contrarevoluționară” i-a refuzat înregistrarea. Zece ani mai târziu, CEDO a condamnat România pentru că instanțele de aici nu au legalizat partidul. CEDO a apreciat că statul român a încălcat Convenția Drepturilor Omului și, implicit, libertatea de asociere. PCN a fost radiat în 2014. Partidul a fost reînscris în Registrul partidelor politice la 10 februarie 2016 ca Partidul Comuniștilor. „Cel mai mare comunist” și „adversarul numărul 1 al PCR-iștilor”, așa cum spune că este, Gheorghe Ungureanu condamnă realitățile vieții capitaliste: șomajul, sărăcia, cerșetoria, violențele, umilința.

Citește și Protocol de 15.000 de lei la Primăria Câmpulung

Citește și Insuliţă fără budă la Primăria Câmpulung

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *