Web Analytics
scris joi, 12.01.2023

Compania TikTok, amendată cu cinci milioane de euro

Autoritățile franceze de supraveghere a protecției datelor a amendat compania TikTok cu cinci milioane de euro, pentru nereguli legate de consimțământul utilizatorilor cu privire la cookie-urile promoționale.

Compania TikTok, amendată cu cinci milioane de euro

Citește și: Fostul ministru al Fondurilor Europene a făcut afaceri din PNRR. Salariu de 5.000 de euro din bani veniți de la buget

Organismul francez de supraveghere a protecției datelor, a anunțat joi, că a aplicat o amendă de cinci milioane de euro platformei TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, pentru nereguli legate de consimțământul utilizatorilor cu privire la cookie-urile promoționale, potrivit Reuters. Potrivit presei franceze, amenda în valoare de cinci milioane de euro este cea mai mare sancțiune făcută de Europa împotriva Tiktok.

Citește și: Un bărbat, condamnat la închisoare cu executare pentru că i-a dat o palmă peste fund unei femei

Rețeaua de socializare a cerut ca amenda să nu fie făcută publică, deoarece în acest moment este supusă unor critici tot mai mari în Europa din partea autorităților de reglementare cu privire la protecția minorilor și suspiciunilor că aplicația transferă anumite date ale utilizatorilor în China.

Citește și: Pitești. Vindea mașini second-hand fără să declare veniturile. Trimis în judecată!

Anul trecut, în decembrie, Congresul SUA a adoptat un proiect de lege prin care aplicația TikTok a fost interzisă pe telefoanele de serviciu ale angajaților din sectorul public.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită