Web Analytics
scris joi, 12.01.2023

Un bărbat, condamnat la închisoare cu executare pentru că i-a dat o palmă peste fund unei femei

Un bărbat riscă să ajungă în spatele gratiilor după ce i-a dat o palmă peste fund unei femei, pe stradă. Bărbatul a fost acuzat de hărțuire cu tentă sexuală, iar în primă instanță a primit o condamnare în regim de detenție. Dacă verdictul este confirmat, ar putea fi vorba despre prima condamnare de acest fel dată în România, conform Realitatea.Net.

Un bărbat, condamnat la închisoare cu executare pentru că i-a dat o palmă peste fund unei femei

Citește și: Protest al silvicultorilor în fața Guvernului. Motivul: „pădurea statului riscă să fie înstrăinată!”

„Este un început. Cred că este primul caz de hărțuire stradală care se lasă cu condamnare, în România. Dr. Nina Smart, activistă pentru drepturile femeilor, mergea pe stradă în Suceava, când a fost lovită din senin de un necunoscut. Nu s-a lăsat descurajată de cei care i-au spus că nu ar trebui să reclame, inclusiv polițiști”, a declarat avocata Cristina Bucșă, conform Monitorul de Suceava.

Citește și: Asistentă medicală din Piteşti, nevoită să îşi opereze copilul de inimă, la Istanbul: „Altă medicină în Turcia! De ce nu e la fel şi în România?!”

Incidentul s-a petrecut în vara anului 2021. Autorul a recunoscut fapta, dar nu s-a prezentat la proces. Instanța a decis să-l condamne la 9 luni de închisoare pentru loviri și alte violențe, respectiv 3 luni de închisoare pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. Pedeapsa finală rezultantă este de 10 luni de închisoare (pedeapsa cea mai mare, plus o treime din cealaltă), pe care agresorul trebuie să o execute în regim de detenție. Victima a cerut și despăgubiri morale de 10.000 de lei, respectiv daune civile de 1.000 de lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...