Web Analytics

Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României, în valoare de 28,5 mld de euro

de | 26.11.2023 14:42 | Actualitate, Bani europeni, Economie, Home, Politica si Administratie

Comisia Europeană a transmis marți, 21 noiembrie, că a aprobat planul de redresare și reziliență (PNRR) modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU. Executivul comunitar a acceptat și eliminarea plafonului de 9,4% din PIB asumat anterior pentru bugetul de pensii.

Citește și: Noua echipă de conducere a Pro România: Victor Ponta, reales președinte, Bogdan Ivan, prim-vicepreşedinte


Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei.Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) a fost conceput în timpul guvernării PNL-USR în contextul recuperării după criza COVID-19, astfel încât să asigure dezvoltarea României, prin sprijinirea nivelului de adaptare la situații de criză.

Citește și: Stagii de formare în Roma și Veneția pentru 13 norocoși


La scurt timp după anunțul Comisiei, premierul Marcel Ciolacu a salutat eliminarea pragului de 9,4% din PIB pe care vechiul PNRR îl conținea în privința cheltuielilor cu pensiile din România. „Comisia Europeană confirmă oficial că am onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *