Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Gherghe îl întreba pe Aioanei, citez dintr-un dosar penal: «Ai anunţat animalul?» Animalul fiind eu”

de | 25.05.2023 13:20 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

D-le comisar-șef, zilele trecute în Argeș a venit șeful IGPR. A fost vorba despre ceva important, vreun control?

– Am fost informat și eu de colegii mei, care se așteptau să vină să facă ordine în ceea ce-l privește pe domnul adjunct (zâmbește – n.a.), dar eu le-am spus să stea liniștiți, că nu se va întâmpla asta… De fapt, a fost un eveniment privat nefericit, despre care nu discut. Nu e cazul.

„Dacă Mocanu făcea ce a făcut Gabi Gherghe, era zburat de mult”

Ce reacții sunt în Poliție după ce, în ediția trecută a Jurnalului de Argeș, am făcut public că am fost dați în judecată de adjunctul IPJ Argeș, dl. Gabriel Gherghe?

– Precizez, din nou, cum am făcut-o mereu, că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Ce să vă spun?! Colegii cu care mai vorbeam și care erau foarte „vocali” nu mai știu, nu își mai aduc aminte (râde – n.a.)…

Nu mai vorbesc cu dumneavoastră?

– Ba vorbesc, dar discută altceva, cu „nu știu”… Până acum știau de toate, acum nu mai știu nimic… Da, le e teamă de el, sigur că da. Lumea vorbește în spate, dar sunt puțini cei care au curajul să spună lucrurilor pe nume. Și mai e ceva: cât timp dl chestor Badea îl susține, n-o să se întâmple nimic la IPJ Argeș, în bine. În ceea ce-l privește pe Gabi…

În continuare aveți această convingere?

– Da. Păi, dacă Mocanu făcea ce a făcut Gabi Gherghe, era zburat de mult.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Tot ce am spus despre dl. Gherghe va trece prin poligraf! Să vedeţi că nu am minţit cu niciun cuvinţel”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Acum doi ani, poliţistului i-a fost luată acea ultimă pârghie pe linia Legii 12 – aia când l-ai prins cu marfă fără documente… Uşor-uşor, este liber la evaziune!”

„Îi aștept pe toți să jure. Au și ei copii, unii chiar și nepoți, să jure… Să vedem dacă pot jura strâmb”

Va urma un proces…

– Am văzut și eu acțiunea dânsului. Are niște martori acolo; eu îi aștept să jure. Îi aștept pe toți să vină să jure. Au și ei copii, unii chiar și nepoți, să jure… Să vedem dacă pot jura strâmb. Oricum, am dovezi. Nu știu dacă până voi face întâmpinarea am timp să selectez; sunt peste 60 de ore de înregistrări. Din niște emisiuni, să nu se sperie colegii mei, că eu nu mă ocup cum fac alții, cu înregistrări cu telefoane… Și alte apariții din ziare, de pe net, de pe Facebook, în ceea ce-l privește pe dl Gherghe. Și în susținerea mea, bineînțeles.

Să vă spun și altceva: mă gândeam că unul dintre martorii de care vorbim tot voia să-l „împingă” la Mioveni, din luna a doua; deci, am avut dreptate din nou. Doi: acum doi-trei ani, când dl Gherghe era exilat la Harghita – așa spunea dânsul că era exilat – și suna și arăta mizeria de pe pereți și și-a uitat și covorul acolo când a plecat, așa, și spunea că n-o să mă uite (o să fac în așa fel să nu mă uite chiar și după ce voi ieși la pensie), mă gândeam cum poți să mai fii un manager când ai semnat o petiție împotriva lui Mihalcea să nu-i fie aprobat încă un an prelungirea în funcție, cu un om care a fost sancționat de cinci ori și a picat examenul psihologic, cu unul care a fost trimis în judecată și cu doi-trei subofițeri cu probleme – unul a părăsit sistemul, doi mai sunt – cum poți să fii imparțial cu ei?! Pentru că eu vă spun: au probleme cei doi agenți și bineînțeles că sunt apărați de… Cum poți, deci, să fii imparțial? Actul managerial suferă.

Deci, eu dacă eram în locul șefului IGPR, în momentul când tu, adjunct de șef de Inspectorat, semnezi o petiție cu agenți, cu asta, te descalifici, nici n-ai ce căuta pe acea funcție. Nu ai ce căuta!
Și pentru că tot citeam acolo, când am avut timp, că el (G. Gherghe – n.a.) niciodată nu a vorbit urât la adresa mea, vreau să vă spun că în 14.02.2020, la ora 16.16, Gherghe îl întreabă pe Aioanei, citez un extras dintr-un dosar penal: „Ai anunțat animalul?” Animalul fiind eu. Aioanei: „Știa tot. I-a spus (…)”. Gherghe: „Grijă! E Badea aici”. Adică se ferea și de Badea. Să vă mai citez din memorie. La data de 11.03.2015, Gherghe: „Ideea e să nu se prindă boul că discutăm noi doi”. Eu îi mulțumesc pentru cuvintele „frumoase” d-lui Gherghe și – după cum mă cunoaște – îi spun că n-o să-i rămân dator niciodată. Nici de bine, nici de rău.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „În societăţile subordonate consiliilor locale, angajaţii au ajuns la a treia generaţie! Bunica, fata şi nepoata – în acelaşi birou!”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile. Şefii ştiau de doi ani despre amantlâcurile din Poliţia argeşeană!

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *