Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea a ieşit la pensie după 40 de ani de muncă în Poliţie. „La final de carieră pot spune: România, te iubesc, Mioveni, îţi mulţumesc!”

de | 29.06.2023 19:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

D-le comisar-șef, ați ieșit la pensie pe 26 iunie, de Ziua Drapelului, așa cum ați spus recent. Care a fost reacția colegilor?

– Reacția colegilor de la Mioveni a fost impresionantă. În ultimele zile mă rugau în fiecare dimineață să-mi retrag raportul. Chiar joi, pe 22 iunie, am avut o supărare, pentru că a trebuit să îmi iau liber în ultima zi de activitate, fiindcă – vezi Doamne! – mă plăteau pentru acea zi – dacă nu era recuperată – cu 175%… N-are sens să mai discutăm. Deci, după 40 de ani de muncă, să obligi un om să-și ia în ultima zi liber…

Ca să nu-l plătești cu 175%…

– Nu e vorba de 175%…

Și în ziua respectivă, deci, vă răzgăndiserăți?

– Da. Joi, când eu am anunțat că s-ar putea să-mi retrag raportul, au intrat în fibrilație la Județ. Am aflat de la colegi.

Nu vă pare rău că ați ieșit la pensie?

– Simt un nod în gât, sincer, și acum când vorbesc… (oftează prelung). E greu.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Sunt dezamăgit de ce aud şi de ce aranjamente se pot face, de la dorinţa de a aduce un şef de Poliţie la Mioveni, până la Justiţie!”

„Nu i-am suportat în viața mea pe băieții de șpriț la serviciu”

D-le comisar-șef, câți ani ați lucrat în Poliție?

– 39 de ani, șapte luni și patru zile. Aproape 40 de ani. Asta e vechimea mea.

Iar la conducerea Poliției?

– Ca adjunct și apoi șef al Poliției din Mioveni am fost din 2001.

Ce ați lăsat bine și ce ați lăsat neterminat, ca să zicem așa, la Poliția Mioveni, din punctul dv. de vedere?

– Întotdeauna mai e ceva de făcut. Despre ce am realizat pot vorbi colegii mei, nu eu. Pot spune însă că la Mioveni a fost prima Poliție locală la nivelul orașelor și că am înființat-o eu, cu ajutorul d-nilor primari Costescu și Georgescu. Și, ușor-ușor, Poliția locală de la Mioveni chiar își face treaba. Au prins experiență, au existat perioade când am insistat să lucreze împreună ca să poată învăța de la colegii mei, polițiști… Cred, de asemenea, că am reușit să asanez puțin din… băieții de șpriț. Nu i-am suportat în viața mea pe băieții de șpriț la serviciu. La această oră, colectivul Poliției orașului Mioveni este unul de excepție; sunt profesioniști în adevăratul sens al cuvântului. În rest, să știți că, deși au fost destule spețe de rezolvat, Mioveniul este un oraș liniștit şi sigur, asta și datorită situației sale economice, și pentru că sunt camere video foarte multe, grație Consiliului Local și Primăriei orașului. Cei din administrație au inițiative și sunt de lăudat. În fine, sper ca la Mioveni colegii mei să continue și să perfecționeze ce am început. Au această capacitate și sunt ferm convins că așa va fi.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Am avut nişte oferte destul de tentante de la partidele importante, dar nu cred că voi intra în politică”

„Dl. deputat Georgescu a jucat biliard cu niște polițiști. Unul i-a spus să parieze: cine pierde să facă flotări”

Chiar dacă ați ieșit la pensie, mai aveți un proces cu unul dintre șefii IPJ Argeș, cu dl adjunct Gabriel Gherghe…

– Da, dacă accepta să facem pace de câte ori am avut eu inițiativa, nu se mai ajungea aici. Pe de altă parte, vă spun ceva care mi s-a părut hazliu. În urmă cu două săptămâni, mă duceam la țară, în zona Costeștiului. M-a oprit un domn polițist; m-am uitat, centură aveam. Am zis: ce-o fi? Discutând, omul mi-a spus: „Domnul comandant, să știți că aveți dreptate în privința d-lui Gherghe și a d-lui deputat Nicolae Georgescu”. Și mi-a povestit – nu știu dacă așa e în totalitate, dar am verificat: o parte din cele spuse așa ar fi – că respectivul domn deputat ar fi vrut să aducă un agent în zonă; nu prea am luat în seamă chestia asta, sunt can-can-uri. Dar ceva mi-a atras atenția în mod deosebit: la Zilele Costeștiului, dacă nu mă înșel, dl. deputat Georgescu a jucat biliard cu niște polițiști. Probabil, fiindcă era sărbătoare, a mai luat ceva întăritoare și, de la o glumă, un polițist i-ar fi spus să parieze la biliard: cine pierde să facă flotări. Dl. deputat s-a simțit ofensat și, la câteva minute, cine credeți că a sunat acolo? Dl. Gherghe. Încă o dată se dovedește prietenia între dânșii…

Să înțelegem că dl deputat Georgescu a fost deranjat de unul dintre polițiștii cu care juca biliard?

– Cel în cauză e ofițer. E adjunctul Poliției Costești. Ca să fim cu subiect și predicat. Așa mi s-a spus și am verificat. Deci, iată dovada de prietenie care oricum se știa… Probabil că îi leagă ceva, din moment ce dl. Gherghe a sunat. De ce nu l-a sunat pe dl Badea sau pe dl Mocanu, care răspunde de Costeşti? Să știți că oamenii, chiar dacă nu vorbesc și le e teamă de Gherghe, pentru că e foarte răzbunător și îl știu toți că are foarte multe relații,… tot îmi mai spun anumite lucruri. M-am întâlnit, de exemplu, cu un fost coleg, pensionar, la o clinică veterinară, care mi-a spus că se bucură când citește interviurile (din „Jurnalul de Argeș”), dar nu dă like-uri, că îi e frică de Gherghe.

Ca să rezumăm, d-le comisar-șef proaspăt pensionar…

– Vom continua cu interviurile. La finalul carierei pot spune: România, te iubesc, Mioveni, îți mulțumesc!

Citește și Dragoș Tinca este noul împuternicit la comanda Poliției Mioveni! Comandantul Cristian Mihalcea a ieșit la pensie

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Îmi voi face un site unde voi povesti tot ce ştiu despre politicienii din Argeş”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *