Web Analytics
scris joi, 08.10.2015

Comisarii OPC le-au dat amenzi usturătoare vânzătorilor de rechizite școlare

Înainte de începerea anului școlar Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș a  derulat o  acţiune de control privind verificarea modului în care se respectă prevederile legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea rechizitelor și uniformelor școlare. Urmare a controlului au fost verificați 13 operatori economici, la 9 dintre acestia constatându-se abateri de la legislația în vigoare. Au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale dintre care amenzi în valoare totală de 25.000 lei.
Abaterile constatate au fost referitoare la rechizite scolare fără informații despre producător sau importator, comercializare de ghizodane neavând inscripționat pe etichete informațiile referitoare la compoziția produsului, comercializare diverse rechizite ca de exmplu truse și seturi culori, caiete și penare, ghiozdane, plastilină  fără elemente de identificare și caracterizare în limba română. Tot în luna septembrie, în județul Argeș s-a desfăşurat acţiunea de control privind verificarea modului în care se respectă prevederile legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor textile. Urmare a controlului au fost verificați 14 operatori economici, la 13 dintre aceștia constatându-se abateri de la legislația în vigoare. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale dintre care amenzi în valoare totală de 38.400 lei. Au fost controlate produse în valoare totală de 23750 lei dintre care s-au constatat abateri la produse în valoarea totală de 8723 lei. Comisarii au depistat că nu era precizată denumirea și adresa producătorului, marcare incompletă cu informații direct pe produsul textil, lipsa etichetelor cu informații în limba română, abateri referitoare la promoții adică afișarea mincinoasă a unor informații care atestă vanzare promoțională deși perioada indicată era depașită, neafișarea informațiilor necesare pentru identificarea operatorului economic etc.
A.C

Comisarii OPC le-au dat amenzi usturătoare vânzătorilor de rechizite școlare

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...