Combinatul chimic Chimcomplex a realizat în primul trimestru un profit net de peste 118 milioane lei

de | 29.05.2021 19:58 | Actualitate, Economie

Combinatul chimic Chimcomplex a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 118,27 milioane lei, de la o pierdere de 17,33 milioane lei în primul trimestru din 2020, iar cifra de afaceri a crescut cu 62%, la 497 milioane de lei.

 

 

CITEȘTE ȘI: TERMO CALOR CONFORT SA ÎI EXECUTĂ SILIT PE RESTANȚIERI

 

 

 

„Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, a început puternic anul 2021 şi raportează pentru primul trimestru un profit net de 119 milioane de lei şi o cifră de afaceri de 497 milioane de lei. Rezultatele primului trimestru se încadrează în prognoza de creştere sustenabilă a companiei. În primele 3 luni din 2021 Chimcomplex a realizat producţii record, evidenţiindu-se în mod special volumele din fabrica de polioli cât şi confirmarea poziţiei de cel mai mare producător naţional de hidrogen”, arată un comunicat al companiei.

Producţia lunară de polioli a depăşit pentru prima dată în istoria combinatului de la Râmnicu Vâlcea 10.000 tone pe lună, iar acest trend va continua tot anul.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

Compania are o capitalizare de 2,15 miliarde lei.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii