TERMO CALOR CONFORT SA ÎI EXECUTĂ SILIT PE RESTANȚIERI

de | 29.05.2021 19:49 | Actualitate, Politica si Administratie

TERMO CALOR CONFORT S.A. aduce la cunoștință că asociaţiile de proprietari precum şi proprietarii apartamentelor din condominiile respective, au obligaţia repestectării prevederilor Legii nr. 196/2018. Amenzile sunt uriaşe pentru cei care nu respectă prezenta lege.

” Printre articolele semnificative se evidențiează următoarele:

cei care întârzie să îşi plătească întreţinerea sau acumulează datorii pot fi în situaţia de a avea apartamentul ipotecat;

proprietarii vor putea fi executaţi silit pentru neplata datoriilor; fiecare asociaţie de proprietari trebuie să aibă un singur cont bancar.

Având în vedere că o serie de asociații de proprietari, agenți economici și titulari de convenții individuale de facturare a energiei termice în sistem centralizat, nu înțeleg să-și plătească facturile, TERMO CALOR CONFORT S.A., le atrage atenția că vor fi somați și executați silit, prin executor judecătoresc, dacă nu își achită restanțele către societatea noastră.

Pentru a nu mai ajunge în această situație, în care restanțierii să fie executați silit, să le fie executate bunurile, să li se pună poprire pe conturi, să plătească și cheltuielile de executare, precum şi taxele de publicare în Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară, facem apel către toți beneficiarii sistemului centralizat de furnizare a energiei termice, să-și plătească cu celeritate facturile de energie termică.

Toate eforturile noastre privind activitatea de producere și furnizare energie termică, este mult îngreunată de debitele restante ale asociaţiilor de proprietari/locatari.

Având în vedere derularea procesului de recuperare a creanțelor și aducerea la cunoștința proprietarilor de apartamente situația financiară în care se află asociația, aceștia din urmă au motivat că și-au plătit cheltuielile către administrator și nu înțeleg de ce nu au ajuns banii la furnizori. Ca urmare a celor prezentate, s-au făcut demersurile necesare către Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș, motiv pentru care, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și înșelăciune, fapte prevăzute și pedepsite de art. 295 alin. 1 raportat la art. 308 alin. 1 și art. 224 alin. 1 cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal.

Urmare măsurilor luate pentru recuperarea creanțelor, vă informăm că nu se vor face excepții cu privire la creanțele utilizatorilor, acestea urmând a fi puse în executare cu precădere până la finalul anului 2021, situație în care aceștia vor suporta și cheltuielile de executare silită.

TERMO CALOR CONFORT S.A. va respecta întocmai prevederile legale și va lua toate măsurile necesare în vederea realizării drepturilor și îndeplinirii obligaţiilor ce-i revin  potrivit acestora.

Mulțumim cu deosebit respect tuturor clienților noștri care își achită în termenul scadent facturile și nu înregistrează datorii față de furnizorul de energie termică și îi invităm și pe ceilalți să procedeze similar”, transmite societatea piteșteană printr-un comunicat remis Jurnalul de Argeș.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii