Web Analytics
scris joi, 06.07.2023

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile. Cum s-a scris istoria Poliţiei Locale Mioveni. Comandantul Mihalcea i-a făcut dosar penal primarului Costescu!

D-le colonel, ca proaspăt pensionar, ce părere aveți despre noile legi ale pensiilor?

– E o reformă demnă de Caragiale. Sunt niște legi făcute după dictarea altora, neținând cont de specificul societății noastre. Unele se aplică în 20 de ani; e o bătaie de joc! Magistrații vor ataca legea la Curtea Constituțională, după câte am văzut. Să vedem dacă o vor face și cei din sistemul de ordine și siguranță publică.

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile. Cum s-a scris istoria Poliţiei Locale Mioveni. Comandantul Mihalcea i-a făcut dosar penal primarului Costescu!

„Declarațiile lor de avere au explodat într-un an, doi”

Vă dezavantajează…

– Sigur că da. Dar nu asta e problema. Știți că am fost de acord cu unele măsuri luate pentru diminuarea deficitului bugetar. Totuși, ceva mă doare, mă deranjează și vorbesc strict despre Poliție. Să existe o diferență între cei care au ieșit la pensie la 47 de ani și cei care au ieșit, ca mine, la 60 de ani! În 13 ani au mai câștigat mulți bani, consilieri, la Poliția Locală, la firme de pază, s-au dus pe unde au găsit… Aici e problema. Dar încă o dată spun: cine să facă legi?! Că dacă te uiți pe declarațiile lor de avere de când au intrat în Parlament până acum, acestea au explodat într-un an, doi! Au explodat! Majoritatea își aranjează neamurile, prietenii, neamurile amantelor. E o batjocură generalizată la adresa societății și a oamenilor simpli! Oameni care oricum vor vota, spunând „hai, bă, mai încerc și de data asta”.

După cum vorbiți, parcă v-ați pierdut speranța că lucrurile se vor normaliza…

– Speranțe mari am avut acum doi ani și chiar eram disperat că nu pot să-mi scot buletinul, să votez. Dar aceste speranțe s-au transformat în dezamăgiri ridicate la puterea a zecea.

D-le colonel, cum e la pensie?

– E bine. De data asta impactul nu a fost așa de greu de suportat.

E a doua ieșire la pensie a dumneavoastră…

– Da. E posibil să fie și a treia, nu se știe. (Râde) Mai vedem. Locuința mea de vară e la țară, vorba poetului. De fapt, mă deplasez când la țară, când la Pitești. Singurul inconvenient e că m-a pus nevastă-mea la muncă. (Râde, din nou) Și resimt acest lucru. E singurul lucru care nu-mi convine.

Ați primit oferte de muncă după ce v-ați pensionat?

– Da. Am primit trei oferte, în domeniu. Nu sunt politician să mă pricep la tot, să apar pe Facebook, să… Să știți că un apropiat mie mi-a spus că politica este pentru ăștia care nu au… obiectul muncii. (Zâmbește) M-am gândit, mă, cam așa e, dar mai și e și pentru ăia care, chiar dacă au obiectul muncii, și au carte, le place; și ar fi vrut să facă și ei ceva, dar probabil că n-au avut loc de ăștia care nu au obiectul muncii și se fâlfâie pe Facebook. Revin la oferte. Nu am declinat niciuna, le analizez. O lună-două stau și eu liniștit, că vreau să mă concentrez puțin pe zona de țară, rurală… Chiar m-am întâlnit cu dl comisar-șef Florin Mocanu pe drum, la Buzoești, se ducea la postul de poliție, am vorbit puțin cu el…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea a ieşit la pensie după 40 de ani de muncă în Poliţie. „La final de carieră pot spune: România, te iubesc, Mioveni, îţi mulţumesc!”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă s-ar fi luat măsuri, poate s-ar fi ridicat 10-20 de Mihalcea. Dacă nu se iau măsuri, nu se ridică nimeni, că le e teamă!”

”M-am trezit că dl. Costescu, peste nota mea, a pus dânsul nota de trecere, ca să intre la interviu”…

Apropo de domeniile în care credem că ați putea lucra: ați spus în interviul anterior că ați înființat Poliția Locală Mioveni. Cum s-a întâmplat?

– Le povesteam și colegilor… A fost idea d-lui viceprimar de atunci, Ion Georgescu (edilul-șef de astăzi – n.a.), și a regretatului primar Vasile Costescu (decedat în 2016 – n.a.) să înființăm Poliția Locală. Eu eram șeful comisiei și dl. Costescu, săracul, era exasperat că nu luaseră decât doi, după nu știu câte runde de examene. Și a venit cu un șef de poliție locală să-l pună, astfel încât, ușor-ușor, să plec eu de acolo, să nu mai stau eu la examinare… A venit cu unul, mi l-a prezentat, mi-a spus cine l-a trimis, un politician, așa…

Cine era politicianul?

– Ei, un politician drag mie. Despre morți, numai de bine! Așa, despre cel trimis… Și eu lucrasem cu el la uzină, el la SRI, eu la Poliție, la Poarta 3. M-a întrebat ce-i dau la examen. I-am spus: uite aici legea. Sunt câteva pagini. Din asta îți dau. Erau atribuții, modalitatea de funcționare a Poliției; erau chestii foarte simple. Spre stupefacția mea, n-a reușit să scrie mai nimic. N-a mai intrat la interviu, l-am picat și m-am trezit că dl. Costescu, peste nota mea, a pus dânsul nota de trecere, ca să intre la interviu… (Râde în hohote) M-am sesizat din oficiu și i-am făcut dosar penal imediat d-lui primar. Păi, ce, mi-era rușine?! Bineînțeles că n-a trecut nimeni peste mine.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „D-lui Gherghe, care era cu interlopi, cu politicieni, cu primari, de ce nu i se retrage avizul ORNISS?!”

„«Veți vedea că dl Costescu v-a făcut varză pe toată media». (…) Păi, dacă nu m-am supus partidului…”

Și ce s-a întâmplat?

– Persoana în cauză nu a luat examenul. Dar într-o seară m-a sunat un director dintr-o mare societate comercială și mi-a spus: „Dl Mihalcea, mâine, când veți da drumul la televizor și când veți lua ziarele, veți vedea că dl Costescu v-a făcut varză pe toată media”. Așa a fost: unde dădeam, pe „Antenă”, eram eu, pe „România”, eram eu; și în toate ziarele, șapte erau la vremea aceea în Pitești și în toate eram bubuit. De ce? Păi, dacă nu m-am supus partidului…
Așa că am fost scos din toate comisiile, mi-a făcut nu știu câte plângeri, a venit Corpul de Control al ministrului, Corpul de Control de la IGPR, m-au verificat, au luat toate documentele de la firma nevesti-mii; o lună de zile. Apreciez că în perioada aceea foarte bine a gestionat dl Orjanu, inspector-șef, dacă nu mă înșel. Cam așa s-a scris istoria Poliției Locale. Apoi, ușor-ușor, s-a înființat cu oamenii pe care i-au vrut dânșii și am făcut în așa fel încât să-i sprijin cu colegii mei, cu toate că am întâmpinat o opoziție din partea unora… Chiar un domn pe care îl tot laudă dl Gherghe (adjunct al IPJ Argeș – n.a.), care a picat testarea psihologică, m-a reclamat, mi-a adus sindicatele, într-un final a ieșit un mare scandal…

Despre ce domn este vorba? Nu toată lumea știe povestea…

– Dl. Petra. Cine putea să mă reclame?! Prietenul d-lui Gherghe. Dânsul și-a folosit prietenii numai pentru așa ceva… Unii spun că oameni din anturajul său știu tot, și când sunt termenele, înainte de a-ți veni citația la poartă…

Și așa este?

– Nu știu, nu cred, pot fi fumigene. Totuși, i-aș spune dl Gherghe atât: să se apuce de treabă. Și să nu creadă că lucrurile nu se vor așeza. Pentru că în locul meu e dl Tinca și adjunct dl Stanciu, vreau să spun că dl chestor Badea și-a spălat 90% din păcatele pe care le avea față de mine. Și eu mă gândeam la aceste numiri ale celor doi, e adevărat, dar și la altcineva în caz că nu erau doriți… A fost o decizie foarte bună. V-am spus: d-lui Badea nu prea am ce-i reproșa din punct de vedere profesional; singurul reproș e cel legat de dl. Gherghe. Aștept să înfăptuiască și ce mi-a spus, să fie un om de cuvânt și atunci o să ieșim și la un șpriț amândoi.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Da, eram incontrolabil, dar demonstram cum poate fi o Poliţie corectă!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită