Web Analytics
scris miercuri, 08.11.2023

Codul rutier, modificat pentru șoferii începători

Codul rutier se modifică pentru şoferii începători. Vor avea parte de reguli mai stricte în ceea ce privește condusul unor mașini şi obținerea permisului de conducere.

Codul rutier, modificat pentru șoferii începători

Codul rutier se modifică. Șoferii începători nu vor mai putea conduce mașini cu mai mult de 100 cai putere. Mai exact, șoferii care n-au împlinit încă vârsta de 21 de ani nu au voie să conducă astfel de mașini. Nu au voie nici cei care au o experiență de conducere mai mică de un an.

Citește și: Guvernul renunță la limitarea plăților cash. Premierul Ciolacu: “Toate limitele actuale vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice”

Motivul acestei modificări din Codul Rutier: deoarece pot fi scăpate uşor de sub control, potrivit unui proiect de lege care modifică actualul Cod Rutier și schimbă radical regulile inclusiv pentru obținerea permisului de șofer.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul Rutier), pusă luni în dezbatere la Senat, este semnată de 20 de deputați și senatori UDMR. Şi are ca scop reducerea numărului de accidente auto.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. În sfârșit o lege bună! Sper sa se adopte cât mai repede! Bravo UDMR!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită