Web Analytics

Clinica de medicină dentară Dr. TEO – Zâmbim oricând împreună! IMPORTANŢA PROCESULUI DE STERLIZARE

de | 31.05.2023 10:36 | Actualitate, Economie, Home

Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor.
Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient.
Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata niciun pas.
Procesul complet de sterilizare pur și simplu nu include mașinile de sterilizare precum autoclavele sau lichide, începe chiar de la manipularea instrumentelor înainte și după procedură și, de asemenea, depozitarea lor într-un mediu steril pentru a preveni orice contaminare.

De asemenea se face o separare a instrumentarului critic şi non critic şi implicit folosirea diferitelor substanţe dezinfectante în funcţie de acestea.
Pentru a se asigura că metoda aleasă de sterilizare a avut succes, personalul medical din cadrul cabinetului efectuează teste pentru monitorizarea de rutină, folosind o varietate de tehnici precum testele biologice, indicatori chimici.
Membrii echipei care efectuează monitorizarea trebuie să înregistreze rezultatele fiecărui ciclu de sterilizare și să mențină aceste înregistrări care indică parametrii de sterilizare.
Furnizarea membrilor echipei care sunt responsabili de prelucrarea instrumentelor cu o formare adecvată, echipament adecvat și mecanisme de monitorizare pentru validarea proceselor va contribui la asigurarea unei sterilizari şi tratamente sigure.
E-mail: contact@drteo.ro 
Telefon: 0736/407.404

Citește și Clinica de medicină dentară Dr. TEO – Zâmbim oricând împreună! TOMOGRAFIA COMPUTERIZATĂ DENTARĂ

Citește și Clinica de medicină dentară Dr. TEO – Zâmbim oricând împreună! PROCESUL DE AMPRENTARE DIGITAL CAD/CAM

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole