Web Analytics

Clasamentul celor mai puternice națiuni ale lumii. România, pe locul 54

de | 2.01.2023 10:25 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

De curând, US News & World Report a întocmit o listă cu cele mai puternice națiuni de pe întregul mapamod. Potrivit acesteia, SUA este cea mai puternică țară din lume. Aceasta este urmată de China și Rusia. În opinia US News & World Report, „puternice” sunt țările care țin în mod constant titlurile ziarelor, care au influență și care, bineînțeles, au o armată de temut, conform Antena3 CNN.

Citește și: Patronii nu își vor mai putea plăti angajații mai vechi de doi ani cu salariul minim

În acest clasament, România ocupă locul 54. US News & World Report precizează că țara noastră are una dintre cele mai ridicate rate de sărăcie și risc de excluziune socială din Uniunea Europeană, însă are o piață de export reînnoită și constantă și o schimbare a industriei spre producție, în special mașini și echipamente electronice, textile și încălțăminte. Consumul privat și o revenire a investițiilor au făcut ca economia țării să fie una dintre cele cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană, mai precizează US News & World Report.

Citește și: Un fost deputat a încercat să se sinucidă de două ori, în noaptea de Revelion

Iată primele 10 cele mai puternice națiuni din lume: Statele Unite ale Americii, China, Rusia, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Coreea de Sud, Franța, Japonia, Emiratele Arabe Unite, Israel.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *