Web Analytics

CJ Argeș a semnat contractul de extindere și dotare a Spitalului Județean de Urgență Pitești

de | 3.06.2021 12:54 | Actualitate, Politica si Administratie

Consiliul Județean Argeș a semnat contractul de proiectare, execuție și dotare pentru investiția ”Extindere și dotare spații Urgență și amenajări incintă Spital Județean de Urgență Pitești”.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.
Noua construcție se va ridica la sud de spațiul în care acum funcționează Unitatea de Primiri Urgențe.
Prin acest proiect se propune extinderea spațiilor medicale la nivelul demisolului prin realizarea unui spațiu de resuscitare cu două paturi, spațiu de evaluare și tratament imediat cu 13 paturi, grupuri sanitare, o zonă de imagistică dotată cu un aparat Computer Tomograf și echipament Röntgen pentru radiografii.
La nivelul parterului se vor amenaja spații destinate personalului medical: o sală de ședință, birou medic șef, birou asistent șef, cameră de odihnă, cameră de gardă, vestiare și grupuri sanitare și un spațiu tehnic.
Durata contractului este de 29 de luni, 4 luni pentru proiectare și 25 de luni pentru execuție.
”În prezent, Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești este subdimensionată raportat la numărul de cetățeni care apelează la serviciile medicale oferite.
Ne bucurăm că acest spațiu va fi extins datorită eforturilor echipei din cadrul Consiliului Județean Argeș de a atrage fonduri europene. În plus, în cadrul proiectului argeșenii vor putea beneficia de investigații imagistice de înaltă calitate datorită achiziționării unui Computer Tomograf performant și a echipamentului Röntgen pentru radiografii.”, a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.
“Beneficiarul celor mai multe fonduri este Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Aici avem în derulare patru mari proiecte în diferite stadii de implementare. În primul rând,este vorba de “Extinderea Spitalului Județean de Urgență Pitești”, prin construirea unui corp nou, investiție care se află în fază avansată de construcție și care se realizează din fondurile proprii ale Consiliului Județean Argeș. Prin accesare de fonduri europene avem două proiecte: “Extindere și dotare spații Unitatea de Primiri Urgențe și amenajări incinta Spitalului Județean de Urgență Pitești”, contract de proiectare și construcție semnat astăzi, și “Extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti”.
Cel de-al patrulea proiect este “Consolidarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Pitești”, finanțat prin PNDL II. Aceste proiecte reprezintă cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea serviciilor medicale în judeţul Argeş din ultimii 50 de ani”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii