Hotărârea de Guvern pentru realizarea pârtiei de schi de la Ghițu-Molivișu a fost publicată în Monitorul Oficial

de | 3.06.2021 11:12 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Hotărârea de Guvern care permite construirea pârtiei de schi A1 de la Ghițu-Molivișu a fost publicată în Monitorul Oficial, transmite Departamentul de comunicare al PNL Argeș.

Este un pas important către realizarea stațiunii de schi de la Molivișu, un proiect vechi de mai bine de un deceniu, care trebuia implementat de ADI Molivișu, creată prin asocierea Consiliului Județean cu Primăriile Arefu, Cicănești și Brăduleț. După pierderea unei finanțări nerambursabile de 25 milioane de euro, proiectul a intrat în hibernare.

În urma demersurilor președintelui PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, la nivel guvernamental și prin implicarea, la nivelul ministerelor de resort, a mai multor colegi liberali, Guvernul a adoptat joia trecută proiectul de hotărâre “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului „Construire pârtie de schi A1 Ghițu Molivișu”.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Roland Garros: Mihaela Buzărnescu, învinsă de americanca Serena Williams

 

 

 

 

HG 591/2021 vine după ce anul trecut președintele PNL, Ludovic Orban, în calitate de prim-ministru, a introdus planul domeniului schiabil Ghițu-Molivișu în Master Planul de Turism al României. Tot atunci, în urma unei vizite în județul Argeș, Ludovic Orban le-a promis colegilor liberali din județ, dar și autorităților județene, sprijin pentru deblocarea proiectului.

Pentru a putea fi aprobată, hotărârea a fost avizată de ministerele de resort, o contribuție importantă în acest demers având-o consilierul local liberal din Curtea de Argeș, Mădălin Marinescu. Proiectul își propune să dezvolte turismul din zona de nord a județului.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...