Web Analytics

Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor interne pentru președinția USR PLUS

de | 23.09.2021 13:56 | Actualitate, Politica si Administratie

Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor pentru președinția USR PLUS, cu 46% din voturi.  În același timp, Dan Barna a obținut 43,9% din voturi, iar Irineu Darău a obținut 10,1%. Dat fiind că niciunul dintre candidați nu a obținut 50%+1, formațiunea va organiza și un al doilea tur de scrutin. Anunțul a fost făcut de către deputatul Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS.

CITEȘTE ȘI: Stocurile europene de gaze, la cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Din 44.114 colegi cu drept de vot au votat 32.815. Un record de vot. Rezultatele sunt următoarele Dacian Cioloș-46%, Dan Barna-43,9%, Irineu Darău-10,1%. Procesul continuă cu turul al doilea”, a declarat Moșteanu. Astfel, Dacian Cioloș a fost votat de 15.111 membri USR PLUS, Dan Barna a primit 14.404 voturi și Irineu Darău 3.300 de voturi.

CITEȘTE ȘI: PREMIERUL CÎŢU A GĂSIT ŢAPUL ISPĂŞITOR: Ministerul Sănătăţii, nepregătit pentru valul patru al pandemiei

Al doilea tur al alegerilor interne se va desfășura zilele următoare, iar Ionuț Moșteanu a declarat că detaliile vor fi prezentate curând. Membrii USR PLUS aleg noul preşedinte ale partidului rezultat în urma fuziunii dintre USR şi PLUS. Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti.

CITEȘTE ȘI: Conf. dr. Adrian Tase: „Vaccinaţii sunt purtători corona, dar aici virusul este un simplu spectator, nu are efect de îmbolnăvire”

Votul s-a desfăşurat online prin intermediul unei platforme securizate.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii