Web Analytics

Cine sunt cei cinci argeșeni premiați de Instituția Prefectului Argeș

de | 30.11.2022 12:13 | Actualitate, Home

Instituția Prefectului Argeș a premiat cinci argeșeni, angajați MAI și MAPN, care au salvat vieți/bunuri și au realizat gesturi de mare valoare pentru semeni. Ceremonia de premiere a avut loc miercuri, 30 noiembrie.

„Prin gesturile lor au arătat că România profundă, adevărată nu este compusă din știrile pe care le vedem la televizor, ci este compusă din oamenii cu suflet mare, oameni care, întotdeauna atunci când este nevoie, nu pregetă să pună umărul și să dea o mână de ajutor, fără să aștepte vreo răsplată. Am considerat absolut necesar să ne arătăm prețuirea față de astfel de oameni, să arătăm tuturor România are și prezent și viitor datorită acestor oameni”, a spus prefectul Radu Perianu.

Au fost premiați și felicitați:

Plutonierul adjutant –șef Valentin Gabriel Gîrteajă, subofițerul care ajută oamenii ce au nevoie de scaune rulante. Este militar al Jandarmeriei Argeș, este ciclist și a participat la zeci de competiții umanitare cu scopul de a strânge bani pentru persoanele care au nevoie de scaune rulante. A participat la Maratonul Internațional București, edițiile 2018-2022, la Bikeathon, edițiile 2019-2022, ambele cu scopul de a strânge fonduri necesare persoanelor cu dizabilități și la Ștafeta Invictus, edițiile 2021-2022, în memoria eroilor și veteranilor din teatrele de operații.

Cms-șef Ion Dragoș Tinca este polițistul care a salvat doi tineri de la înec, în iunie a.c., în zona Bemo, Mioveni, care se țineau cu greu de o creangă. A ajuns la ei și i-a stabilizat până au venit pompierii și i-au scos rând pe rând, fără să aibă nevoie de spitalizare. Detalii, aici: „Nu erau copii care nu ştiau să înoate, au fost surprinşi de curentul puternic şi epuizaţi…”

Citește și Adjunctul Poliției Mioveni a fost premiat de către ministrul Afacerilor Interne

Căpitan Iulian Necuță este pompierul care a luptat cu focul indiferent dacă era la serviciu sau în timpul liber. Piteșteanul a văzut cum o mașină ardea în fața blocului și, deși era în timpul liber, a fugit să stingă flăcările și să protejeze autoturismele din apropiere.

Citește și Emma Răducanu a fost decorată de Regele Charles al III-lea

Plutonier major Marius Cristinel Ilă, subofițerul sprijin în comunitate, a venit în ajutorul vecinilor și i-a ajutat să stingă acoperișul care luase foc, a sunat la 112 și a sărit să oprească flăcările, deși era în timpul liber.

Miliatrul Ionuț Adrian Usturoi Neamțu, care apără sănătatea și istoria, după cum a precizat prefectul. Acesta a organizat și coordonat trei campanii de donare sânge, a colaborat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești și a convins colegii militari să doneze sânge ce a ajuns la pacienții din Argeș și nu numai. A coordonat și campanii pentru copiii în dificultate. De asemenea, s-a ocupat de întreținerea mormintelor istorice din Dragoslavele și Lerești.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *