Web Analytics

Cine e preotul care a făcut vâlvă invitându-l pe ÎPS Teodosie la botez / Preotul Panciuc a primit locuinţă socială de la naşul Pendiuc, cel care a desfiinţat o grădiniţă

de | 14.01.2021 13:20 | Actualitate, Dezvăluiri

# Apartamentul primit în 2014 are 4 camere mari, iar familia Panciuc a depus cerere să îl cumpere # „Acum, deși are bani, preotul are totuși, lună de lună, restanțe la întreținere”, mai spune unul dintre locatari # Chiria apartamentului dat de primărie e una modică, de doar 200 lei
Preotul Alexandru Panciuc a intrat în lumina reflectoarelor la sfârșitul anului trecut, când la botezul celui de al optulea copil al său a ținut să participe și arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. Nu era prima dată când venea Teodosie la Ștefănești, acesta participând și anul trecut la încreștinarea celui de-al șaptelea copil al preotului. Acum însă a fost vreme de pandemie, iar venirea lui Teodosie a atras un mare număr de participanți la Biserica Sf. „Constantin și Elena” din orașul Brătienilor. Cum era de așteptat, masca a fost ignorată de ÎPS Teodosie, precum și de alți invitați, inclusiv de Tudor Pendiuc, nașul copiilor preotului Panciuc, care a preferat s-o poarte pe bărbie. Poliția Ștefănești a declanșat verificări în ceea ce privește posibila încălcare a Legii 55/2020 cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor. Între timp, am aflat că preotul Panciuc locuiește într-o locuință socială din Pitești, dată în 2014 de primarul Tudor Pendiuc, care îi este rudă și naș. Numai că, între timp, statutul social al preotului s-a modificat, acesta nu mai e chiar un caz social, dovadă că are salariu bunicel ca inspector la Arhiepiscopie, bașca faptul că e văzut zilnic la volanul unui Mercedes. Lucru care nu le-a scăpat drept-credincioșilor.

Preotul Alexandru Panciuc conduce un Mercedes Viano cu numărul AG-66-KGB

Originar din Ucraina, Alexandru Panciuc s-a căsătorit cu bucovineanca Olesia, venită și ea la studii, la Pitești. Cununat de Tudor Pendiuc, care i-a și botezat cei opt copii, fiind și un fel de rudă mai îndepărtată de-a preotesei, fostul primar i-a luat pe proaspeții însurăței sub aripa sa protectoare. Așa se face că, în 2014, prin hotărâre de Consiliu Local, familia Panciuc se mută din blocul G1 de pe strada Naum Râmniceanu, la patru camere, într-o locuință spațioasă aparținând Primăriei Pitești. În blocul PS6, de pe strada Teilor. Până în urmă cu puțin timp, aici funcționase o grădiniță, dar care fusese mutată mai încolo, în spațiile dispensarului medical de lângă Liceul Dacia, tocmai pentru a face loc numeroasei familii a finului domnului primar. Mutarea grădiniței a fost una cu schepsis, dacă nu chiar premeditată, și în urma unui trafic de influență vizibil și din avion. Cel puțin asta povestesc vecinii, care își amintesc că cineva a încercat atunci să cumpere apartamentul, însă Primăria Pitești nu a fost de acord, pe bună dreptate, motivând că este locuință socială. La un interval anume de timp, la ușa locatarilor a venit un preot aparent blajin, de mână cu trei copii și cu soția însărcinată lângă el, cerând semnătură să fie acceptat în asociația de locatari. Oamenii și-au dat acordul. Se întâmpla în 2014. De atunci, familia Panciuc a evoluat pe scara socială. El este doctor în Teologie, după ce și-a susținut doctoratul la Universitatea „Ovidius” din Constanța, la fabrica de doctorate a lui Teodosie. Ea este doctor în Filologie, doctorat obținut la Universitatea Pitești, și traducător autorizat. Acum familia are opt copii, însă preotul și-a declarat dorința de a avea 12. E drept că și veniturile au crescut. Cu toată modestia aparentă, părintele, care este inspector la sectorul filantropic al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, are un salariu care ajunge undeva la 3500 de lei. Mai este și preot la o biserică de rang I, în orașul Ștefănești. Adică o parohie bogată, în limbaj laic. Ceea ce presupune un salariu de cel puțin 1200 de lei, dacă nu cumva titlul de doctor îi mărește un pic retribuția (din calculele noastre, pentru că, oficial, Arhiepiscopia nu ne-a răspuns la această întrebare până la ora închiderii ediției). Nu mai punem la socoteală nunțile și botezurile din parohie. Și nici cutia milei. Dar nu putem să trecem peste faptul că preotul, îmbrăcat în sutană, conducea grăbit duminică, după obișnuita slujbă, prin Ștefănești, un Mercedes Viano cu opt locuri, uitând să semnalizeze. „Semnaliza”, în schimb, numărul de înmatriculare AG-66-KGB (ufff, bine că lipsea încă un 6!) și o cruciuliță de argint încrustrată în spatele autoturismului. Mai trebuie spus că preotul Panciuc are trei mașini în fața blocului. Adică Fordul, cu care a venit atunci când s-a mutat în apartamentul de pe Teilor, Mercedesul cu opt locuri și un autoturism Kia- de 5 locuri…
Citește și Scandal după botezul de la Ştefăneşti / ÎPS Teodosie a slujit fără mască, iar Pendiuc a purtat-o sub bărbie
Citește și Poliţia Ştefăneşti verifică încălcarea legii la botezul la care a oficiat Teodosie
Citește și Popa Brânzea şi şoferul, tot preot, şi-au tras 200 de zile concediu medical

Ce spune un vecin: „Greșeala noastră a fost că i-am dat acordul, iar acum ne dăm cu pumnii în cap, pentru că nu trebuia să i-l dăm….”

Părintele Panciuc, care locuiește în aceeași locuință socială de acum șase ani, cu o chirie de aproximativ 200 de lei pe lună, a făcut recent o cerere de a o cumpăra. Ceea ce nu este legal. Pentru același motiv pentru care a fost refuzat și cetățeanul care a vrut să cumpere apartamentul cu 4 camere înainte să se instaleze familia Panciuc în el. Mai mult, în această primăvară, tot prin hotărâre de Consiliu local, s-a decis să fie reevaluați toți chiriașii social, din Pitești pentru a se vedea dacă mai întrunesc aceleași condiții ca să stea în continuare în spațiile locative ale municipalităţii. Sau, dacă nu cumva, ar trebui ca locuințele să fie date altora, cu situații mai grele.
Locatarii din Teilor își fac acum cruce cu două mâini să scape de familia Panciuc. Anul trecut s-a făcut cerere la primărie ca inspectorii de aici să vină să vadă hărmălaia provocată de copiii cuplului Panciuc, mai ales la ore târzii, atunci când preotul, ocupat cu treburi, ajunge acasă. Deși cuplul a angajat și o bonă, vecinii se plâng că juniorii sunt scăpați de sub control și aleargă toată ziua prin apartament și pe casa scării. Ca un făcut, comisia venită la fața locului nu a găsit nimic, pentru că a ajuns în… timpul programului de somn al celor mici.
„La parterul blocului PS6 era o grădiniță. Familia Panciuc locuiește în fosta grădiniță, într-un apartament închiriat de către primărie, prin Asistența socială. Apartamentul are patru camere. Este obținut…! Dar dumneavoastră știți că nașul de cununie al locatarului de care întrebați este Pendiuc? S-a prevalat de acest lucru și a ocupat acest apartament. Grădinița care funcționa acolo, încă din 1993, a fost strămutată în 2014 la dispensarul de lângă Liceul Dacia. A fost mutată pe motiv că grădinițele nu mai au voie să funcționeze într-o scară de bloc, deși mult timp după aceea altor grădinițe li s-a permis să funcționeze astfel. Eu cred că a fost strămutată abuziv. S-a încercat de către o persoană să cumpere apartamentul, primăria a vrut la un moment dat să vândă, și se discuta atunci despre un preț de aproximativ 60-70000 de euro. Apoi nu s-a dorit să se mai vândă. La un interval de timp scurt, a apărut acest Panciuc. Nu aveam de unde să îl știm, ulterior am aflat că are spate. Erau vizitați de Pendiuc la diferite sărbători, la Sfânta Măria, Sfântul Nicolae… asta au sesizat toți locatarii. Greșeala noastră a fost că i-am dat acordul, iar acum ne dăm cu pumnii în cap, pentru că nu trebuia să îi dăm acordul. În acest moment, se pune întrebarea: cu ce drept mai stă el în această locuință, pe asistență socială, în condițiile în care are atâtea venituri și poate altul amărât, care are copii la rândul lui, nu are un acoperiș deasupra capului? Cu trei mașini în fața blocului, cu casă la Bradu și cu alte venituri. Un Mercedes cu opt locuri, o Kia cu 5 locuri. A venit cu un Ford vechi. Acum, deși are bani, are totuși, lună de lună, restanțe la întreținere”, ne-au povestit locatarii.

Preotul Panciuc, despre ajutorul dat de Pendiuc: „Nu avea dumnealui treabă cu asta”

L-am contactat și pe preotul Alexandru Panciuc pentru un punct de vedere. Care, nu știm cum s-a întâmplat, tocmai avusese un accident pe când se afla la volanul Mercedesului cu număr de înmatriculare AG-66-KGB. L-am întrebat direct dacă este adevărat că nașul său, primarul Tudor Pendiuc, a mutat grădinița ca să îi dea lui apartamentul cu 4 camere. „Nu prea am timp să vorbesc, că tocmai a dat unul în mine, m-a lovit cu mașina, aștept poliția aici”, ne-a spus preotul. După care a adăugat: „ Așa este, locuiesc într-o fostă grădiniță. Nu mai știu cum a fost atunci, noi am făcut cereri multe pentru locuință socială. Nu mai era grădiniță atunci și am făcut cerere să ne dea un spațiu mai mare, că noi avem mulți copii. Nu avea dumnealui (fostul primar Tudor Pendiuc, n.red.) treabă cu asta. Tot acolo locuim și acum. Ca preot, am jumătate de normă, nu am salariul întreg, iar ca inspector am două mii și ceva, foarte puțin, iar cheltuielile sunt mult mai mari…”, a încheiat preotul Panciuc.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

4 Comentarii

  1. Acum ca Pendiuc e jos va incumetati da dati in el. Pana acum cativa ani il pupati in dos. Lasilor! Daca mai era primar ati fi facut ciocu mic si mers pe burta.Pendiuc a Fost primar PSD, partídul coruptilor.

  2. ” Preotul Panciuc a primit locuinţă socială de la naşul Pendiuc, cel care a desfiinţat o grădiniţă „.
    … Trei, Doamne, si vai de capu’ lor de natarai : Panciuc, Pendiuc si pierdutu-n vant/Teodosie !

  3. Buna ziua , Numele meu este Coroi Nelu si sunt presedintele micutei asociatie de propietari al bl.PS6 ,sc A, sunt si presedintele acesteia ,pentru informarea corecta si in lumina adevarului vreau sa fac anumite clarificari in legatura cu art.dvs. In primul rand vreau sa va spun ca in legatura cu restantele la intretinere nu este chiar intocmai,respectiva familie in general este buna platnica la cheltuielile de intretinere ,se mai intampla cateodata dar nu frecvent, si nu este singura familie se mai intampla si altor familii din motive obiective sau poate subiective .Aceste restante nu sunt mari si nu sunt atat de frecvente. Nu cunosc amanunte in legatura cu cheltuielile catre alti terti. In legatura cu declaratiile vecinilor sunt corecte in sensul deranjului provocat de catre galagia provocata de copii in general, manifestata cei drept cu dispret fata de locatari de catre parinti ,cu argumente fara a avea suport moral , Eu nu am o relatie partizanala cu aceasta familie dar nici nu pot tolera neadevarul in legatura cu restantele la intretinere . Nu doresc sa-mi ascund identitatea pentru ca nu am spus nimic neadevarat, dar nici nu vreau sa se creada ca eu sunt autorul acelor afirmatii in legatura cu deranjul creat in aceasta asociatie ,informatii corecte venite din partea locatarilor ,doar pentru faptul ca nu am o relatie partinitoare fata de aceasta familie ,fata de care am luat nenumarate apeluri la integrarea in colectivul asociatiei si sa gaseasca o modalitate de a nu mai crea disensiuni in randul locatarilor si fam d-lor prin dispretul si indiferenta manifestata fata de vecini .In incheiere doresc sa nu-mi rastalmaciti cele de mai sus si sa trageti concluziile corecte ,iar in legatura cu platile catre terti puteti face o investigatie in urma careia sa va sustineti punctul de vedere …poate cine stie ….

Ultimele articole