Web Analytics

Cinci persoane au ajuns la SJU Pitești după ce au fost mușcate de căpușe

de | 22.03.2023 15:59 | Actualitate, Home

Mai multe persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Argeș pentru a solicita sprijinul specialiștilor în vederea extragerii căpușelor.

De la jumătatea lunii martie și până în prezent au fost cinci cazuri, dar nu a fost necesară internarea. Căpușele, paraziții externi care se hrănesc cu sânge, pot produce o serie de boli, cea mai cunoscută fiind Boala Lyme, de aceea este esențial ca acestea să fie îndepărtate la timp și corect.

Citește și Îngrijorare! Directorul OMS Europa: „Până la 40% dintre medicii din regiune se vor pensiona în următorii zece ani”

Cum se îndepărtează căpușa la domiciliu:

„Se dezinfectează locul cu alcool. Folosind o lupă, se extrage cu penseta căpușa, trăgându-i capul și nu corpul. (Dacă se apasă pe corp sau se aplică substanțe sau căldură, crește numărul de bacterii deversate în pielea omului, în cazul în care căpușa este infectată). Se spală bine cu apă și săpun și se aplică, din nou, alcool sanitar sau iod/betadină. Este esențial ca îndepărtarea să fie făcută în primele 12 ore de la înțepătură. Se mai poate extrage cu servețelul prin înfășurare.În cazul în care rămân fracțiuni de căpușă în tegument, este recomandată prezentarea la medic, astfel, evitând un pericol”, transmite SJU Pitești.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole