Cinci ani de închisoare pentru un român care a alimentat de 262 de ori în Belgia și nu a plătit niciodată

de | 24.04.2022 12:46 | Actualitate, Home

Un român de 51 de ani a fost condamnat la 5 ani de închisoare de un tribunal din Turnhout, Belgia, pentru fraudă în formă continuată cu carduri de combustibil. Folosind echipamente de skimming la terminale de plată din benzinării din toată Belgia, românul și-a făcut plinul la TIR de 262 de ori fără să plătească, potrivit digi24.ro.

Mai mult, a vândut mai departe altor șoferi motorina care îi prisosea cu 0,8 euro litrul, potrivit presei belgiene.


Citește și: Patriarul Kirill al Moscovei pledează pentru depăşirea conflictelor în mesajul său de Paşte

Românul a fost prins după ce angajatul unei benzinării din Meer a sunat la poliție, pe 4 februarie 2020, spunând că a observat echipamente de skimming la un client.

Urmărind imaginile de pe camerele de supraveghere ale benzinăriei din Meer, anchetatorii au ajuns la românii Barbaros I. (51) și Mihai S. (41). Instalaseră echipamentul la terminalul de plată din benzinăria respectivă cu o seară înainte. Ulterior s-a stabilit că românii mergeau zilnic la benzinării și procedau la fel.

În baza unui mandat european, poliția a percheziționat locuința din România a bărbatului de 51 de ani, pe 23 noiembrie 2021. Au găsit acolo echipamentele de skimming și date ale unor carduri de combustibil.

Citește și Putin a fost la slujba de Înviere și s-a închinat

Cercetările ulterioare au stabilit că inculpații au sustras cantități mari de combustibil între 2015 și 2020 prin fraudă informatică. Potrivit instanței, combustibilul era vândut în principal șoferilor de TIR turci și iranieni, care plăteau în 0,8 euro pe litru. Au sustras combustibil din benzinării din Hoogstraten, Anvers, Herentals, Rumst, Schoten, Wommelgem, Zwijndrecht, Melsele, Temse, Kallo, Tessenderlo, Lokeren, Wetteren, Beernem și Veurne.

Barbaros I. a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare și o amendă de 8.000 de euro. Potrivit instanței, acesta a fost implicat în 262 de ealimentări cu carduri de combustibil copiate sau furate. 

Sursa: digi24.ro

Acest articol este despre: alimentare,Cinci ani de inchisoare,motorina

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Circulație închisă pe un drum județean din Argeș
Circulație închisă pe un drum județean din Argeș

Circulația pe drumul județean 741, Pitești – Mioveni se închide, miercuri, 25 mai, între orele 8-15. „Circulația pe tronsonul cuprins între km. 0+000 – 1+450 (intersecția de la Școala Specială Valea Mare Ștefănești), va fi închisă pentru lucrări urgente la trecerea la...


Loading RSS Feed