Web Analytics

CFR Cluj – campioana României pentru al cincilea an consecutiv

de | 16.05.2022 08:54 | Actualitate, Sport

CFR Cluj a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa Universitatea Craiova, acest rezultat obținut în penultima etapă a play-off-ului Ligii 1 permițându-i să câștige al cincilea titlu consecutiv de campioană a României și al optulea titlu din istoria sa.

Citește și: Primarul Gentea participă la Pitești Half Marathon 

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, clujenii au 57 de puncte, în timp ce a doua clasată, FCSB, care a făcut egal, sâmbătă, cu FC Voluntari, are 53 de puncte și nu mai are șanse la titlu. Pentru formația din Cluj este al cincilea titlu de campioană pe care îl obține avându-l ca antrenor pe Dan Petrescu. CFR Cluj a mai câştigat campionatul României în 2008, 2010, 2012, 2018, 2019, 2020 şi 2021. Pentru fotbalul românesc din ultimele două decenii cele cinci titluri consecutive reprezintă o performanță unică.

Medaliile și trofeul de campioană au fost înmânate duminică seara pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în fața fanilor clujeni, care au sărbătorit evenimentul. Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, duminică seara, după câştigarea titlului, că a trăit la intensitate maximă finalul partidei cu Universitatea Craiova. Petrescu a recunoscut că în cazul în care echipa sa era egalată, CFR Cluj n-ar mai fi putut să-şi revină la timp pentru partida cu FCSB din etapa următoare, care s-ar fi jucat cu trofeul pe masă.

Citește și: FC Argeș – FC Voluntari, luni, 23 mai, de la ora 17.30 în ultima etapă a play-off-ului

„Îi felicit pe aceşti băieţi, au făcut un lucru minunat. De asemenea îi felicit pe cei de la FC Voluntari, nu mă aşteptam (n.r. – să o încurce pe contracandidata la titlu FCSB). Pentru că atunci când auzi că se joacă acasă la FCSB când trebuia să se joace la Voluntari… te gândeşti că nu mai ai nicio şansă. Dar iată că Voluntari şi Craiova au arătat că acest campionat s-a jucat pe teren. Eu azi nu aş fi vrut să luăm gol. Dacă am ceva să reproşez băieţilor e golul primit şi ocazia lui Petrila, pentru că se făcea 3-1 şi finalul era mai liniştit. Aşa, sincer vă spun, vedeam în faţa ochilor un gol al Craiovei în ultimul minut. Şi dacă ne egalau, nu cred că mai puteam după-aia să ne revenim pentru meciul cu FCSB, pentru că tragedia ar fi fost prea mare. I-am fi dezamăgit pe suporteri. Ştiam că trofeul e aici, la Cluj, şi voiam neapărat să-l câştigăm aici”, a declarat tehnicianul Dan Petrescu la Digi Sport 1.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *