CFR Călători suplimentează vagoanele mai multor garnituri de tren care pleacă spre litoral

de | 16.08.2021 08:59 | Actualitate, Politica si Administratie

CFR Călători suplimentează vagoanele mai multor garnituri de tren care pleacă luni din Gara de Nord şi din alte mari oraşe către litoral. Şi trenurile care circulă duminică spre şi dinspre litoral sunt deja suplimentate cu vagoane la capacitatea maxim tehnic disponibilă.

”Având în vedere afluxul de călători care se înregistrează în continuare către litoralul Mării Negre, CFR Călători a luat măsura ca trenurile cu plecare în dimineaţa zilei de 16 august 2021, să fie suplimentate cu vagoane pentru a răspunde cerinţelor de trafic. Astfel, trenurile RE 8005, IR 1922, IR 1983, IR 1994 din Bucureşti Nord spre litoral, dimineaţă – 16 august, vor fi compuse la capacitatatea maximă admisă din punct de vedere tehnic, ceea ce înseamnă 1100-1400 locuri la fiecare tren. De asemenea, sunt suplimentate şi celelalte trenuri din marile oraşe care circulă spre litoral. De exemplu, dinspre Moldova la trenurile care asigură legătura directă sunt disponibile aproximativ 2500 locuri”, transmite CFR Călători.

CITEȘTE ȘI: Accident cu patru victime, la Vlădești

De asemenea, CFR Călători afirmă că face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare.

### Recomandările CFR Călători pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiţii de temperaturi ridicate:

– să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;
– să aibă medicaţia necesară în caz de nevoie;
– să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii