Web Analytics

Cercetare statistică postrecensământ la Pitești și Băbana

de | 8.08.2022 09:52 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ca etapă a Recensământului Populației și Locuințelor 2021, ″pentru verificarea calităţii informaţiilor înregistrate la recensământ se organizează o cercetare statistică postrecensământ în luna august 2022; aceasta se efectuează cu recenzori selectaţi în acest scop, conform instrucţiunilor elaborate de către UCIR constituită conform prevederilor art. 16 alin. (1)″. (Conform art. 11 alin. (1) din OUG nr. 19/2020 cu modificările și completările ulterioare).

Cercetarea statistică postrecensământ este un sondaj desfăşurat la scurt timp după recensământ, în scopul evaluării gradului de acoperire şi a conţinutului recensământului. Astfel,  începând de astăzi, 08.08.2022, până în data de 19.08.2022, va începe deplasarea în teren a recenzorilor în vederea realizării interviurilor cu persoanele/gospodăriile. 

Citește și: Recensământ 2022: până la 31 iulie au fost înregistrați peste 18 milioane de români

La nivelul județului Argeș, eșantionul pe care se va face cercetarea statistică postrecensământ este reprezentat dintr-un sector de recensământ din municipiul Pitești și unul din localitatea Băbana. Sectorul din municipiul Pitești cuprinde zona aferentă străzilor Bănănăi și Prundu Mic, precum și blocurile C de pe Bulevardul Petrochimiștilor și D3 de pe Strada Anghel Saligny, în timp ce în cazul comunei Băbana sunt vizate satele Băbana și Băjănești.

Recenzorii vor avea asupra lor tablete cu ajutorul cărora se va realiza interviul și se vor identifica cu legitimații emise de Direcția Județeană de Statistică Argeș.

Informațiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem. 

Citește și: Recensământul scoate la iveală date alarmante. În zece ani, populaţia stabilă a Argeşului a scăzut cu 8,5%!

Datele colectate la cercetarea statistică postrecensământ nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel. Participarea la această cercetare statistică este obligatorie, refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituind contravenții ce se sancționează în conformitate cu prevederile OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România runda 2021, modificată și aprobată prin Legea nr. 178/2020. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *