Cel mai scump tratament decontat de CAS Argeş ajunge la 4000 euro lunar

de | 26.06.2014 19:06 | Actualitate

În Argeș, printre cele mai scumpe afecțiuni decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Argeș sunt cele pentru tratamentele oncologice după cum ne informează medicul-șef, dr. Daniel Mușat. Prețul maxim al unui astfel de tratament ajunge până la 16.000 de lei pe ambalaj, adică aproximativ 4000 de euro. În luna aprilie a acestui an, în județul Argeș, s-au decontat tratamente pentru 891 de bolnavi de cancer, lunar media acestor bolnavi fiind în jur de 900 de cazuri. Din nefericire, nici în rândul diabeticilor, argeșenii nu stau deloc bine, fiind clasați în topul județelor cu cei mai mulți diabetici. Pe trimestrul I al anului în curs, au existat în județul nostru 14.722 de persoane care beneficiază de  decontare pentru tratamentul de diabet, iar suma decontată variază în funcție de stadiul bolii, de la câțiva lei până la câteva sute de lei.

14.000 de lei decontați lunar pentru medicamentele unei fetițe

În județul nostru există și o serie de boli genetice care necesită tratament permanent, iar în primul rând sunt vizați copiii. Șapte persoane din care șase copii și un adult suferă de mucoviscidoză, boală care afectează mai multe organe, în special plămânii și pancreasul creând probleme respiratorii și digestive. În medie, persoanele cu mucoviscidoză trăiesc până la 30 de ani, deși tratamentele noi fac posibilă prelungirea vieții până în jurul vârstei de 40 de ani.
În medie, Casa de Asigurări decontează 4.900 de lei pentru un asemenea tratament. Printre pacienții cu boli rare din Argeș se află și o fetiță în vârstă de 10 ani care face parte din puținele persoane din România ce au fost diagnosticate cu tirozinemie, o boală extrem de gravă a ficatului. Fetiţa este ţinută în viaţă doar cu ajutorul medicamentelor. De câțiva ani tratamentul micuței a fost subvenționat de stat, CAS Argeș decontând lunar 14.000 de lei pentru medicamentele fetei.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii