Cel mai nou proiect rezidenţial: „Panorama Tower” schimbă arhitectural poarta de Vest a Piteştiului

de | 21.10.2010 20:36 | Actualitate

Criza are şi partea ei pozitivă: curăţă piaţa de urechişti şi îi favorizează pe cei serioşi şi care investesc în calitate. Ca orice business, şi cel imobiliar a fost profund viciat de constructori care au vândut iluzii, nu calitate şi cutii de chibrituri în loc de apartamente. Cu una sau două excepţii, piaţa imobilelor de locuinţe din Piteşti a fost puternic agresată, în ultimii ani, la capitolul credibilitate: proiecte învelite frumos în poleiul marketingului au sfîrşit în derizoriu, dovadă că există blocuri, în Piteşti, care zac nevândute, ba au fost confiscate de bănci, după ce patronii lor au sucombat financiar. În acest context, al unei pieţe în regresie, omul de afaceri Cristian Prodănel vine cu un proiect revoluţionar tocmai pentru că se adresează clienţilor din categoria premium: oameni care ştiu exact ce cumpără sunt atenţi la detalii şi vor confort, în ideea că ceea ce cumpără, cumpără pentru o viaţă, nu pentru un sezon. Iar publicul ţintă vizat de proiectul “Panorama Tower” (aşa se numeşte blocul de locuinţe construit de fraţii Cristian şi Adrian Prodănel, împreună cu prietenul lor Sorin Văcaru) este cel al oamenilor serioşi şi stabili financiar, exponenţi ai segmentul activ din societate, cu o solidă identitate profesională şi socială.

Panorama Tower, în cifre şi detalii

# LOCAŢIE: intrarea în cartierul Trivale, în zona giratoriului care leagă strada Stadionului-Nicolae Dobrin- de strada Teilor. „Panorama Tower” beneficiază de o poziţionare excepţională, este tangent la Pădurea Trivale.
# DESCRIERE: ansamblul rezidenţial „Panorama Tower” reprezintă un bloc cu 11 niveluri – două demisoluri cu parcare, parter, şase etaje, plus alte două etaje cu apartamente în stil penthouse. Imobilul are un număr total de 66 apartamente şi e construit în formă de U, cu faţa către Pădurea Trivale. Vecinătatea unui cadru natural, nevirusat de urbanizarea haotică, reprezintă unul dintre atu-urile imbatabile ale proiectului propus piteştenilor de Cristian Prodănel.
# PROIECTANT ŞI DESIGNERI: proiectul este realizat de arhitectul Anton Staicu, membru al Ordinului Arhitecţilor din România, un reper incontestabil pentru breasla lui. Proiectul finisajelor de interior va fi realizat de o echipă de designeri bucureşteni foarte talentaţi şi creativi, premiaţi la Paris în cadrul unor competiţii internaţionale de gen.
# SUPRAFAŢA: Apartamentele de două camere au 90 mp, cele de trei-130 mp, iar penthouse-urile ajung până la 360 mp. Toate apartamentele au fost proiectate cu suprafeţe generoase, conform unui concept pe care Cristian Prodănel vrea să-l implementeze, în premieră, în Piteşti: viitorii locatari ai Panorama Tower, deşi locuiesc la bloc vor avea un confort apropiat de cel al unei case. Fiecare apartament dispune de spaţiu de depozitare: cămări, debarale, dressinguri. La living s-au avut în vedere cele două spaţii vitale pentru o familie, cel pentru servit masa şi al doilea, cel de socializare şi relaxare. Două dintre penthhouse-uri măsoară 230 mp şi au terase de câte 50 de metri, iar celelalte două sunt de 360 mp, cu terase de câte 120 mp.   
# FINISAJE: toate apartamentele se vând finisate complet şi la cheie, iar finisajele de la firme lider de piaţă în domeniul lor:
– termosistemul  STO
– lifturile Schindler
– centralele individuale Viessmann
– parchetul Tarket
Tâmplăria este cu geam tripan, care, împreună cu izolaţia asigurată de termosistem, duce pierderile de căldură la un nivel minim. Toate balcoanele au balustradele din inox şi sticlă, pentru ca panorama să fie  totală. Ceramica este porţelanată şi rectificată. Casa scării e finisată cu granit, iar balustradele sunt din inox.  Există spaţiu de parcare pentru fiecare apartament, iar unele garaje sunt prevăzute şi cu boxe. La parter este prevăzută şi o parcare pentru biciclete.
# PREŢ: 1.000 de euro/mp. Preţul este sensibil diminuat, comparativ cu perioada de boom imobiliar 2006-2008, când un asemenea imobil se construia şi cu 1.800 euro/mp. Marele avantaj al dezvoltatorilor este că au construit cu banii lor, fără a apela la credite bancare. Datorită locaţiei de excepţie şi a finisajelor, din cele 66 de apartamente, cât are ansamblul rezidenţial, 45% au fost deja contractate. Asta în contextul în care nu s-a făcut niciun fel de publicitate.

OBSERVAŢII CU OCHIUL REPORTERULUI

1. Primul lucru ce mi-a atras atenţia, atunci când am acceptat invitaţia omului de afaceri Cristian Prodănel de a merge pe şantierul Panorama Tower, a fost un detaliu de imagistică. Practic, ansamblul rezidenţial al fraţilor Prodănel luminează din punct de vedere arhitectural  poarta de Vest a Piteştiului. E primul proiect urbanistic, modern şi major, într-un cartier Trivale dominat de blocuri cu siluetă îmbătrânită, de acum patruzeci de ani.
2. Ai trei posibilităţi de deplasare foarte rapidă către trei puncte strategice ale Piteştiului. Şi toate trei evită  traficul infernal de la orele de vârf. Poţi ajunge în centrul Piteştiului, în nici 3 minute, pe ruta Teilor-Eroilor-parcarea Muntenia. Apoi, poţi ieşi la autostrada Bucureşti-Piteşti în nici zece minute, pe traseul strada Stadionului, tangenta Războieni-Craiovei, apoi varianta DN 65 B, prin faţa magazinului Auchan. În fine, poţi evada spre judeţul Vâlcea, pe ruta Drăgăşani, în nici cinci minute de când ai ieşit din curtea ansamblului „Panorama Tower”. 
3. În zilele senine, viitorii locatari ai Panorama Tower vor avea privilegiul de a servi cafeaua, dimineaţa, în faţa unei panorame de vis: vor putea savura piscurile semeţe ale Munţilor Făgăraş
4. Panorama Tower reprezintă intrarea în forţă a celor trei dezvoltatori piteşteni pe piaţa construcţiilor rezidenţiale. Este pariul lor şi de aceea urmăresc cu atenţie toate detaliile. Ştiu că publicul ţintă aparţine categoriei premium, o categorie exclusivistă şi, pe cale de consecinţă, foarte pretenţioasă. Sunt conştienţi că, dacă primul proiect imobiliar iese bine, vor avea un nume în acest business şi pe viitor.
5. Ansamblul rezidenţial mai prezintă un avantaj deloc de neglijat pentru familiile cu copii: se află foarte aproape de două instituţii de învăţământ renumite în Piteşti, mă refer la Şcoala Generală Nr. 3 şi Colegiul Brătianu.
(Gabriel Grigore)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed