Web Analytics

Cel mai mare atac din Israel. Palestinienii au atacat cu rachete mai multe orașe

de | 7.10.2023 11:22 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Mișcarea islamistă Hamas a lansat sâmbătă cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, într-un asalt surpriză care a combinat luptători înarmați care au traversat gardul de demarcație cu un baraj masiv de rachete lansate din Fâșia Gaza. Sirenele de avertizare au răsunat în sudul și centrul Israelului, inclusiv în Ierusalim, iar armata israeliană a anunțat că se află pe picior de război și mobilizează rezerviști. Benjamin Netanyahu a convocat o reuniune de urgență a șefilor din domeniul securității, în condițiile în care armata israeliană a început să lovească ținte Hamas și este de așteptat ca răspunsul la atac să fie devastator.

Citește și:  Tânără dată dispărută după ce a plecat de la bunica ei și nu a mai putut fi găsită

Cel puțin 80 de persoane cu răni de diferite grade de gravitate au fost transferate la Centrul Medical Soroka, un important centru medical din orașul Be’er Sheva din sudul Israelului, a precizat spitalul într-un comunicat.

Centrul medical Kaplan din Rehovot, un oraș din centrul Israelului, a declarat că tratează cel puțin 21 de persoane rănite sâmbătă, dintre care două în stare gravă, patru în stare moderată și 15 cu răni ușoare. Unii dintre răniți au suferit răni prin împușcare. Alții au fost răniți de șrapnel, a precizat Centrul Medical Kaplan.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *