„Ceea ce spune Blănculescu despre Arpechim este o fantasmagorie”

de | 31.10.2012 18:31 | Politica si Administratie

# Mihai Georgescu îi dă peste bot unui consultant economic # Fostul ministru al privatizării, actual analist economic, estima recent despre combinatul petrochimic că nu mai are nicio şansă de repornire. Eșecul privatizării Oltchim Rm. Vâlcea, precum și tot spectacolul politico-mediatic iscat în jur, au culminat cu o ieșire a lui Ionel Blănculescu, consultant financiar și fost ministru, care a spus la mijlocul acestei luni că soarta Arpechim Pitești este definitiv pecetluită în sensul dispariției totale a acestui agent economic. Mai mult, Blănculescu spunea că Oltchim ar putea funcționa cu materie primă, și nu de la Pitești, ci de la platforma petrochimică de la Năvodari. Legat de această nouă teorie, dar și despre faptul că OMV ar intenționa reînnoirea cererii de autorizație de demolare pentru Rafinăria Arpechim, i-am solicitat un comentariu lui Mihai Georgescu, fost director general Arpechim.

„Nu există așa ceva”

„Nu se poate așa ceva. Oltchim nu poate funcționa fără Arpechim. Ce spune Blănculescu acolo, cu Năvodariul, e o fantasmagorie pentru care a și primit foarte multe apostrofări din partea specialiștilor. El nu s-a sfătuit cu niciun specialist când a spus așa ceva. Referitor la Rafinărie, sper să nu se ajungă la demolare tocmai acum când statul se chinuie să găsească în fine un investitor serios. Nu trebuie să se întâmple așa ceva”, ne-a declarat Mihai Georgescu.

„Ceea ce s-a pornit la Oltchim nu ajută Arpechim”

Anunțată cu surle și trâmbițe de guvernanți, repornirea de la Oltchim pare, de fapt, o falsă repornire. Situația ne-a fost explicată tot de Mihai Georgescu: „Ce au repornit ei acolo nu implică și nu ajută Arpechim cu nimic. Practic, ei au repornit tot acel 25-30% care a funcționat și din 2008 încoace, după ce Arpechim a fost oprită. Ca să meargă Oltchim în totalitate, trebuie să pornească Petrochimia de la noi, iar ca să meargă Petrochimia trebuie să pornească Rafinăria. Abia atunci vom putea vorbi de o repornire, când vor merge toate.” Florin Silvestru

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii