Web Analytics

Ce spune Dumitru Tudosoiu despre situaţia de la Liceul „Odobescu”

de | 22.02.2017 11:32 | Actualitate

odobescu liceuHotărârea de comasare a Şcolii Nr. 17 „Tudor Muşatescu” Piteşti cu Colegiul Naţional „Alexandru Odobescu” a stârnit multe nemulţumiri. Legat de această situaţia inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu a făcut mai multe referiri la conferinţa de presă a Consiliului Judeţean Argeş:

„S-a solicitat la Liceul Odobescu, de trei ani de zile, să le aprobe ISJ Argeş înfiinţarea unei clase de a V-a. Adică ei ca şi formă de studiu să nu aibă doar clasele IX-XII şi să înceapă şi cu ciclul gimnazial. Le-am explicat şi atunci, dar şi acum, că prezenţa unei clase de a V-a la Odobescu duce la desfiinţarea Şcolii <Tudor Muşatescu> care este gard în gard cu acesta. În doi-trei ani <<Şcoala Muşatescu>> s-ar trezi că nu ar mai avea elevi pentru ciclul gimnazial şi nu rămâne decât cu ciclul primar. O variantă a fost de a comasa cele două unităţi sau de a fuziona. Prin această fuziune, Liceul Odobescu ar fi singurul din Argeş care ar avea toate formele de învăţământ: grădiniţă, ciclu primar, gimnazial şi liceu.

„Generalul” Tudosoiu a mai precizat că această comasare nu provoacă probleme de asigurare a transportului sau a resursei umane pentru cele două unităţi:

„Astfel, nu riscăm să îi punem „pe butuci” pe cei de la Tudor Muşatescu, ca să nu îi asigurăm o continuitate pe un întreg ciclu de învăţământ. Aici au posibilitatea să meargă sub egida liceului Odobescu în aceeaşi unitate. De transport le despart doar un gard şi nu sunt probleme de asigurare a resursei umane”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii