Web Analytics

Ce spun reprezentanții spitalului despre acuzațiile făcute de medicul ORL-ist

de | 8.07.2022 10:10 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Și reprezentanții de la Județean vin cu o reacție în ceea ce privește acuzațiile pe care medicul ORL-ist, Andrei Gaitan, le face la adresa instituției.

După sesizarea medicului, atât prefectul Radu Perianu, cât și primarul Cristian Gentea au făcut declarații cu privire la situația dată. Detalii AICI și AICI!

Citește și: Un medic ORL-ist acuză Spitalul Județean: ” Prin prisma muncii mele, Spitalul încasează deconturi de zeci și sute de milioane”

Ce transmite SJU Pitești:

„Având în vedere acuzele apărute în spațiul public cu privire la condițiile de acordare a locuințelor de serviciu, pentru o corectă informare, conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) formulează o serie de precizări:

Spitalul Județean de Urgență Pitești a întreprins, în permanență, demersuri în a atrage medici, în special tineri. În acest sens, fără a avea obligativitate legală, s-a preocupat să le asigure locuințe de serviciu, fapt care s-a și materializat cu sprijinul Primăriei Pitești.

Menționăm că SJUP NU deține un fond de locuințe (nici în proprietate, nici în administrare).

Referitor la atribuirea locuințelor, aceasta se realizează în baza deciziei Comitetului Director, fiind prioritizată în funcție de specializarea cadrelor medicale și deficitul de personal aferent specializării respective și statutul social. Prioritate în acest sens au avut și au medicii din cadrul Secției ATI, medicii radiologi și cei care ocupă posturi unice.

Cât privește postul de medic epidemiolog, la care se face referire, se cunoaște faptul că la nivel național se înregistrează deficit de personal în această specialitate. Tocmai de aceea, am fost bucuroși că doamna doctor a ales SJUP.

Precizăm că, în ultimii doi ani, de 4 ori a fost organizat concurs pentru ocuparea postului de medic epidemiolog, fără a se înscrie vreun candidat. Cu mare dificultate, prin transfer, am reușit să atragem specialistul actual, fără de care SJUP nu își poate desfășura activitatea, conform normelor în vigoare.

Având în vedere contextul epidemiologic actual, ținând cont că doamna doctor nu are domiciliul în Pitești, fiind nevoită să parcurgă drumul Pitești – Craiova și invers, zilnic, că este mamă a doi copii și unic întreținător de familie și luând în considerare necesitatea ca medicul epidemiolog să aibă diponibilitate permanentă, considerăm că decizia nu este doar justificată, ci și absolut necesară.

Ne dorim ca serviciile medicale oferite în cadrul SJUP să fie de calitate, iar implicarea conducerii în acest sens este constantă, prin asigurarea unui mediu de lucru la standarde înalte, prin aparatura performantă achizitionată în ultimii ani, dar și asigurarea de echipamente de protecție, absolut necesare.

Vă asigurăm că se depun eforturi pentru ca toți medicii să fie mulțumiți de condițiile de lucru, fără discriminare, dar prioritizând situațiile de urgență, tocmai pentru a veni în sprijinul bolnavilor, în raport de nevoile actuale.”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *