Web Analytics
scris vineri, 30.08.2024

Ce onorariu încasa avocatul grupării Coldea

Chiar dacă știa că DNA a extins investigațiile în dosarul deschis ca urmare a denunțului făcut de omul de afaceri Cătălin Hideg, la doar șapte zile după ce a fost oficial pus sub acuzare, avocatul Doru Trăilă a realizat o tranzacție de peste zece milioane de euro în cadrul relației contractuale pe care o avea cu un alt om de afaceri, Emil Mihai Tufan, relație aflată și ea în vizorul procurorilor anticorupție, scrie capital.ro.

Ce onorariu încasa avocatul grupării Coldea

Mai precis, Trăilă a activat clauzele unui contract de fiducie semnat în februarie 2023 cu Emil Mihai Tufan și, având dreptul de a dispune de masa patrimonială a uneia dintre companiile acestuia, a hotărât ca profitul obținut de firmă în anul financiar 2023, în valoare de 50 de milioane de lei, să nu fie distribuit patronului.

Citește și: Avocatul Panţoiu spune că Pendiuc își plătește prejudiciul din… pensie

Potrivit Jurnalul, contractul de fiducie a fost încheiat la patru luni și cinci zile după ce Emil Tufan a fost eliberat condiționat din închisoare, unde fusese încarcerat pentru tentativă de omor, și stipulează că avocatul Doru Trăilă va acționa în numele patronului, având puteri depline, fără a fi obligat să ceară mandate prealabile, în cadrul societății respective, pentru o perioadă de 7 ani. Onorariul pe care Trăilă îl va primi este de 15.000 de euro pe lună, plus TVA, la care se adaugă un comision de 3,5% din profitul net anual. Numai în 2023, partea lui Trăilă din firma lui Tufan ar fi fost de 571.740 de euro.

a uneia dintre companiile acestuia, a hotărât ca profitul obținut de firmă în anul financiar 2023, în valoare de 50 de milioane de lei, să nu fie distribuit patronului.

Citește și: Cristian Diaconescu și-a anunțat candidatura la președinție ca independent

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...