Web Analytics
scris vineri, 30.08.2024

Avocatul Panţoiu spune că Pendiuc își plătește prejudiciul din… pensie

În dosarul „Publitrans”, patronul firmei „Girexim” e sigurul care și-a plătit partea lui de prejudiciu, aproximativ 8 milioane lei, dintr-un total de 23,5 milioane lei

Omul de afaceri piteștean Gheorghe Văsîi a fost liberat condiționat miercuri, 23 august, de la Penitenciarul Mioveni. Tribunalul Argeş a respins constestaţia DNA împotriva deciziei Judecătoriei Piteşti care îl pusese în libertate la finalul lunii trecute. Patronul firmei „Girexim”, în vârstă de 66 de ani, a executat o treime din pedeapsă şi a demonstrat o conduită bună în perioada de detenție.

Avocatul Panţoiu spune că Pendiuc își plătește prejudiciul din… pensie

„Pe legea veche nu este obligatoriu să se achite prejudiciul”

Gheorghe Văsîi a fost condamnat anul trecut, în luna mai, la patru ani de închisoare cu executare, alături de fostul primar Tudor Pendiuc şi de Constantin Scarlat (CNCD) în dosarul autobuzelor „Publitrans”. Numai că, iată, instanța n-a avut decicizii favorabile în cazul ultimilor doi, cererile de eliberare a acestora fiind respinse. De ce? Nu suntem noi în măsură să răspundem, dar unii spun că ar fi vorba despre plata sau neplata prejudiciului.
Gheorghe Văsîi a afirmat că e singurul din dosarul de corupţie „Publitrans” care a plătit partea lui de prejudiciu. Adică, din 23,5 milioane lei, el a spus că a plătit aproximativ 8 milioane lei, ca persoană fizică şi ca patron al „Girexim”. În acest context i-am cerut lămuriri avocatului Dan Ioan Panțoiu în legătură cu clientul său Tudor Pendiuc.

D-le avocat, unii spun că liberarea condiționată a lui Gheorghe Văsîi are legătură cu plata unei părți din prejudiciu. E adevărat? Dv. ați afirmat că trebuie să se judece după legea veche. Din acest motiv e ținut peste… fracție dl Pendiuc?

– Tot după legea veche a fost judecat și dl. Văsîi. Faptul că el a plătit o fracție din prejudiciu poate fi o circumstanță personală. Dl. Pendiuc nu este om de afaceri, a plătit cât a putut din pensie și ajutat de familie. Pe legea veche nu este obligatoriu să se achite prejudiciul.

Și atunci de ce nu i se permite liberarea? Conduita sa e bună, vârsta e de 70 de ani…

– Bună întrebarea, chiar așa, de ce nu îl pun în libertate?! Poate puneți o întrebare purtătorului de cuvânt al Tribunalului Argeș: cum este posibil să nu se redacteze nici până astăzi (vineri, 23 august – n.r.) decizia de admitere a contestației DNA în cazul Pendiuc? De o lună și trei săptămâni să nu redactezi o astfel de hotărâre?! De ce, este ceva de ascuns, este ceva greșit?

Dumneavostră de ce credeți?

– Cred că nu știu cum să motiveze o hotărâre vădit nelegală!

Reamintim că, printr-o hotărâre pronunțată pe 4 iulie a.c., Tribunalul Argeș a respins pe fond propunerea de liberare condiționată a condamnatului Pendiuc Tudor și a fixat un termen de rediscutare la data de 2 decembrie 2024.

Citește și Aventurile doctorului muscelean John în Africa

Citește și Dosarul Mioarei Pavelescu (Motoc) se va judeca la Craiova. Doctoriţa condamnată pentru delapidare nu are încredere în judecătorii de la Piteşti

Citește și Calinic a fost externat: „M-am întors la Curtea de Argeş şi mi-am preluat atribuţiile administrativ pastorale”

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Din păcate,Pendiuc a fost și rămâne singurul primar care a avut o politică coerenta ,pentru acest oras.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...