Web Analytics

Ce caută politicienii în chestiunile medicale?

de | 8.04.2021 15:20 | Actualitate, Opinii

Mai bine spus, ce caută politicienii și miliardarii în problemele medicale? Iar răspunsul este foarte simplu: Covid-ul, că de asta e vorba în propoziție, e o boală care trebuie tratată de medici, nu de miliardari și nici de politicieni. Ar trebui ca miliardarii să se ocupe de miliardele lor, iar politicienii să se spele pe cap cu politica lor, că marea majoritate nu sunt buni de nimic. Sau, când ai bani și ești șmecher prostești pe toată lumea! Brusc, a dat inteligența peste tine.
Ce nu știu nici oamenii cu bani, nici cei politici, e că bunul Dumnezeu a repartizat prostia și proștii în procente relativ constante, peste tot în lumea asta. Indiferent de grupul social, de funcții, de școli absolvite… numărul de oameni serioși și numărul de proști sunt, sau suntem, niște constante sociologice. Ca o paranteză, reamintesc cititorilor cum a răspuns Mircea Geoană la întrebarea despre numărul „acoperiților” din Parlamentul României: „Nici nu mai știu câți mai suntem”! Butadă care poate fi actualizată: „Nici nu mai știu CÎȚU mai suntem”! Și, ca o paranteză la paranteză, dar care confirmă teza cu repartiția constantă a proștilor, chiar Mircea Geoană a trecut și el printr-o perioadă în care era „prostănac”, fiind catalogat așa de unul dintre „deștepții” momentului, Ion Iliescu, președintele României cu nenumărate mandate. Moment depășit cu brio de Mircea Geoană, actual adjunct al secretarului general al NATO și cel mai „deștept” român al momentului. Bineînțeles, dacă facem excepție de „acoperiții” din domeniu, alde Mugur Isărescu, Călin Georgescu, Ion Țiriac… că Iosif Constantin Drăgan s-a dus.
Revenind la amestecul politicienilor în problema pandemiei de coronavirus, apreciez ca foarte la obiect comentariul jurnalistului CTP la Digi24, cum că „Raluca Turcan și Vlad Voiculescu au făcut mai mult rău decât protestele. Au decredibilizat guvernarea”!
Aceasta, afișându-se public fără mască de protecție și având argumente năroade ca justificare. Ba, culmea prostiei milițienești, au solicitat să fie amendați pentru această contravenție! Să nu uităm că și alți politicieni, cum ar fi primul-ministru de la acea oră, Ludovic Orban, atunci împreună cu recidivista Raluca Turcan, și chiar președintele României, Klaus Iohannis, au fost surprinși fără mască în reuniuni publice. Faptul că ulterior oamenii ăștia apar, cu tupeu, la televizor să dea sfaturi națiunii în probleme despre care ei au arătat că nu dau doi bani, arată că nu-și înțeleg rolul.
Depolitizarea sistemului medical și, în general, a tuturor domeniilor cu excepția administrației publice, este o necesitate obligatorie în România de azi. Pentru că amestecul politicului nu e nici măcar un pic poleit cu competență, un exemplu fiind cum a ajuns ospătărița de la barul „Master Club” pe post de inginer la Apele Române că „a făcut doi ani la master” la Iași. Sau electricianul de la Spitalul Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni în incendiu, care i-a spus directorului, pus politic, că nu are nevoie de autorizație ANRE pentru a executa lucrările comandate la instalația electrică.
După părerea mea, inclusiv bâlbele în legătură cu vaccinarea sunt provocate, indiferent dacă voit sau nevoit, tot de amestecul politicului în chestiuni medicale. Pentru că nu știu cum să dea ordinul ca vaccinarea să devină obligatorie, de asemenea manieră ca să nu pară interesați, plimbă și sucesc niște vorbe de mă și mir că se pot abține să nu râdă. Ca și cum l-ai prinde pe hoț cu mâna în buzunarul tău, iar el îți explică ajutorul pe care ți-l oferă.
Ca o concluzie, nu are ce căuta politicul în chestiuni medicale!

P.S. – Citez din Maica Tereza, fiica aromânului Boiangiu: „Este foamete pe pământ nu pentru că nu putem să-i săturăm pe săraci, ci pentru că nu-i putem sătura pe bogați”.

Citește și Guvernatorul BNR a contestat la Curtea Constituţională articolul nou introdus în lege în baza căruia i-a fost deschis proces de colaborator al Securităţii

Citește și Senatorul Ovidiu Puiu: „În Uniunea Europeană, dublul standard e o realitate!”

Citește și VIDEOCONFERINŢA BURSA „EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!” / MIHAI DARABAN, PREŞEDINTELE CCIR: „Diplomaţia economică poartă o parte din vină pentru adâncirea deficitului comercial”

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii