Web Analytics

Senatorul Ovidiu Puiu: „În Uniunea Europeană, dublul standard e o realitate!”

de | 1.04.2021 14:18 | Actualitate, Politica si Administratie

Comisia Europeană, prin Centrul Comun de Cercetare, a publicat recent rezultatele studiului care analizează comparativ calitatea produselor alimentare comercializate sub aceeași marcă la nivelul UE. Concluziile arată că o tremie din produsele cu ambalaje identice sau similare comercializate în UE și analizate în cadrul studiului aveau o compoziție diferită! Dublul standard este astfel dovedit științific și, din păcate, el nu se aplică doar produselor alimentare.
Egalitatea – valoare esențială a Tratatului UE – care presupune drepturi egale în fața legii pentru toți cetățenii, precum și dreptul la nediscriminare pe motiv de cetățenie sunt astfel dovedit încălcate, influențând direct calitatea vieții cetățenilor.
Ca membru cu drepturi depline al familiei europene, România este obligată să identifice și să semnaleze continuu și la toate nivelurile de decizie aspectele care țin de abuzuri, nereguli, practici ilegale, discriminare a cetățenilor în UE. La mai bine de 14 ani de la aderarea la UE, ar fi de așteptat ca România să înțeleagă că la Bruxelles se negociază și se identifică multiplul comun al intereselor naționale! UE nu înseamnă nici to-do-list, nici interese comerciale așezate deasupra intereselor cetățenești. UE este, prin definiție, un model social de economie de piață, care trebuie să aducă bunăstare tuturor țărilor și fiecărui cetățean în parte!
În calitate de senator, aduc în permanență în atenția colegilor in comisiile de specialitate din care fac parte nevoia de a fi mai proactivi în relația cu UE – inclusiv în procedura IPEX, de examinare interparlamentară a documentelor europene – și de a spune mai clar ce ne dezavantajează, ce credem că putem realiza și mai ales ce nu putem realiza în raport cu țintele europene. Am convingerea că dublul standard va dispărea cu adevărat doar în momentul în care îl vom semnala deschis și cu cele mai bune intenții. Schimbarea și bunăstarea depind în mare măsură de curajul și priceperea noastră!
Senator de Argeş, Ovidiu Puiu

Citește și Senatorul Ovidiu Puiu: „Bugetul României are mari necunoscute!”

Citește și Ovidiu Puiu: „Voi lupta în Parlament pentru stimularea muncii și întărirea clasei de mijloc!”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii