Guvernatorul BNR a contestat la Curtea Constituţională articolul nou introdus în lege în baza căruia i-a fost deschis proces de colaborator al Securităţii

de | 5.04.2021 04:54 | Actualitate, Politica si Administratie

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a obţinut de la Curtea de Apel Bucureşti sesizarea Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte două articole din legea care vizează deconspirarea Securităţii. Isărescu este acuzat de CNSAS că ar fi fost informator înainte de 1989, după ce în trecut a avut adeverinţe care arătau că nu a colaborat cu Securitatea.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în 2 aprilie, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale depusă de Mugur Isărescu, guvernator al Băncii Naţionale a României.

 

 

CITEȘTE ȘI: AEP: Mai puțini cetățeni cu drept de vot înscriși în registrul electoral

 

 

Isărescu a fost chemat în judecată în iunie 2020 de către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care a cerut instanţei să constate că a avut calitatea de colaborator al Securităţii. Din poziţia de guvernator al BNR, Isărescu este pe lista persoanelor verificate automat de către CNSAS, şi potrivit consilierului său Adrian Vasilescu, are adeverinţe din trecut care arătau că nu ar fi fost colaborator al Securității.

 

CITEȘTE ȘI: Preşedintele Pomicultorilor din România, dezamăgit de Parcul „Lunca Argeşului”

 

 

„Poziţia BNR este că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea. Această poziţie este susţinută de trei documente ale CNSAS prin care confirmă că nu a colaborat cu Securitatea”, arăta Adrian Vasilescu, anul trecut, precizând că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a avut de la CNSAS, pe baza unei analize, o decizie de necolaborare.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

2 Comentarii

  1. D’apoi pe aiasta hoasca imputita si scarboasa , fix la fel/ceausestii, chiar nu o mai ia mama d reaku’ ?!

  2. Faceti publice listele din toata tara cu colaboratorii securitatii.