Web Analytics

Ce aşteptări au primarii de la parlamentarii de Argeş

de | 26.01.2017 16:05 | Politica si Administratie

3 FloreaEne

La o lună și jumătate de la alegerile parlamentare, am dorit să aflăm de la o parte dintre primarii din Argeș ce așteptări au de la cei care îi reprezintă în Senat și Camera Deputaților. Care au fost răspunsurilor primarilor chestionați, aflați din materialul următor.

# Ene Florea, primarul comunei Moșoaia: „Ținând cont de faptul că sunt oameni tineri, aștept să se schimbe ceva în modul de abordare a problemelor localităților din județul nostru și sperăm ca noii parlamentari să ne ajute. Este nevoie de o colaborare mult mai strânsă între parlamentari și administrația publică locală. De asemenea, aștept ca noii parlamentari să își facă simțită mai des prezența și în mediul rural”.
# Nicolae Barbu, primarul comunei Valea Iașului: „Parlamentarii trebuie să-și facă datoria pentru care au fost aleși indiferent de la ce formațiune politică sunt. Să dea legi bune, legi normale… Nu vrem cerșeală de bani de la niciunul, nici de la cei doi parlamentari PNL, nici de la cei nouă PSD și nici de la ceilalți doi. Îi respect în egală măsură pe toți… Aștept să dea acele legi prin care sănătatea, învățământul să fie luate în seamă. Să nu se mai dea legi mereu, ca la fiecare mandat să le ia de la capăt… Administrația locală să dimensioneze odată pentru totdeauna pentru că știm foarte bine că orice lege a salarizării bugetarilor este imposibilă în momentul de față cu numărul de 1.300.000 de bugetari. Anvelopa necesară pentru a ne salariza pe noi 1.300.000 de bugetari ar trebui dublă decât acum. Din informațiile mele, se cheltuie cu bugetarii circa 20 de miliarde de lei și dacă ar fi să se aplice o grilă, fie că e a lui Rovana Plumb, fie că e a guvernului tehnocrat, fie că e a Olguței Vasilescu, ar trebui vreo 40 de miliarde de lei. De unde îi luăm? Dorim acele legi bune nepartinice care să facă funcțională administrația. Eu sunt și pentru un fel de sistematizare modernă, dar este vorba și de identitatea unei localități. Fiecare localitate dorește să-și păstreze identitatea. Este vorba de eficiența folosirii banului public și eficiența celor care lucrează în administrația publică”.

„Să îşi facă meseria unde i-am trimis”

# Aurel Bălăşoiu, primarul comunei Rociu: „Aşteptările sunt să îşi facă meseria unde i-am trimis, cel puţin oamenii pentru asta au votat. Să promoveze proiectele care sunt benefice pentru judeţul Argeş, să ne sprijine în ceea ce priveşte legislaţia şi să putem accesa cât mai multe fonduri europene ca să derulăm proiecte care sunt necesare pentru locuitorii comunei şi pentru cei din judeţ”.

„Doamna Sevil Shhaideh știe să lucreze cu primarii, iar Iohannis zice că nu e bună!”

# Ștefan Benonie, primarul comunei Aninoasa: „De la parlamentarii noștri PSD așteptările sunt mari. Concret, eu la comuna mea am probleme cu apa, canalizarea și asfaltul. Astea să se facă prima dată, sunt cele mai stricte și cele mai necesare. Pentru județ, la fel! Ce-mi doresc de la parlamentari pentru comuna mea, îmi doresc pentru tot județul. Să facă legi bune, că salariile din administrație sunt mici, să facă tot ce trebuie, dar să lase administrația locală să ia deciziile care sunt cele mai bune pentru ea. Nu știu ce vrea și ce dorește acest canibal din capul statului. A plecat din funcția de primar și degeaba, că nu știe ce e bine. Ați văzut problema doamnei Sevil… Am fost acolo, la Ministerul Dezvoltării, ca primar, și am fost mulțumit cum mi-a făcut primirea, mie, primar dintr-o comună aruncată pe undeva în zona de munte. M-a primit doamna: «Domnul primar, ce serviți, un ceai, o cafea?» (…) Se vedea că știa să lucreze cu primarii. Iar el zice că nu e bună!”.

„Aș vrea să văd la parlamentarii noștri cel puțin autostrada Pitești-Sibiu”

# Ion Dumitrache, primar Poiana Lacului: „De la parlamentari aștept Legea amnistiei și grațierii pe care vor s-o dea (râde) și aștept să se țină de promisiunile făcute în campanie sau să plece. Ău zis că fac locuri la pușcării, dar s-au gândit să-i grațieze.  Aștia vor să facă amnistia și grațierea pentru un an de zile, expres… De-aia se grăbesc! În rest, aștept să fie mai bine, să crească salarizarea, comuna să o ducă mai bine. Pentru comuna pe care o  reprezint și pentru comune, în general să facă în așa fel încât banii pe care-i dau la bugetul consolidat al statului să se întoarcă cel puțin în proporție de 50% la noi, că din 2000 și până acum nu s-a întors niciodată nimic. Pentru județ, aș vrea să văd la parlamentarii noștri cel puțin autostrada asta Pitești-Sibiu. Uzina de autoturisme Dacia, de aici, din Argeș, e locul de unde întreg județul mănâncă și merită! La Poiana Lacului, am cel puțin 350 de locuri de muncă, care dispar dacă se duce uzina.”

„Alocările de fonduri să nu se mai facă pe criterii politice”

# Bebe Ivan, primar comuna Băbana: „Dacă un localnic din Băbana nu își plătește facturile la curent, apă, canalizare, gaze, îl execută fără hotărâre judecătorească. Deci parlamentarii să militeze pentru o scădere reală a prețurilor pentru că vedeți, chiar dacă s-au scos acum accizele la benzină, mă aștept ca peste o lună să cumpărăm cu același preț dinainte litrul de benzină. Mi-aș dori mai mulți bani pentru investiții, pentru asfaltări de drumuri și sporirea gradului de civilizație în comunele mai sărace iar alocările de fonduri să nu se mai facă pe culori politice. Pentru județ, îmi doresc crearea de locuri de muncă. Dacă avem locuri de muncă, va crește nivelul de trai al populației. Eu am 36 de persoane care beneficiază de ajutor social. Potrivit legii, merg periodic la AJOFM și mereu se întorc cu hârtii că au fost dar nu au găsit loc de muncă. E o măgărie aici! Un punct slab! O verigă!”.

3 Niculae Dragnea# Niculaie Dragnea, primarul comunei Băiculeşti: „Chiar avem aşteptări! În a se aşeza la muncă, astfel încât să avem realizări cu sprijinul dumnealor. Ştim că parlamentarii fac legi, nu aduc bani, dar noi sperăm să avem un suflu nou în judeţ”.
# Ion Dumitru, primar comuna Albota: „Ca să fiu sincer, parlamentarii din județul Argeș și cei care reprezintă comuna mea aș vrea să fie prezenți în Parlament, să citească și să contribuie efectiv la toate legile care se dau. Ei trebuie să își facă datoria la nivel național dar să și-o facă! Spun asta pentru că în această perioadă, cu ieșirile astea în stradă, nu am văzut pe nimeni care să zică o vorbă. Regret din toată inima mea că avem un astfel de om în fruntea țării cum este președintele Iohannis. Un om care incită lumea. Nu puteam noi, primarii, să ieșim cu 800.000 de oameni și să ne spunem și noi punctul de vedere? El vorbește de penali când este penal până în măduva oaselor…”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole