Managerul Spitalului de Psihiatrie ”Sf. Maria” din Vedea, Tatiana Preduț, e acuzată de scurgeri de bani către firme înființate peste noapte
Iată un singur exemplu: Diana Florina Tomescu (foto sus) a fost recrutată inițial ca voluntar, iar la câteva luni și-a făcut firmă prin care să poată lua contracte de achiziție pentru servicii farmaceutice
”Când doamna manager Preduț e în concediu, se angajază un PFI care să-i țină locul?”, e o întrebare legitimă a celor care acuză aceste practici incorecte
Continuă acuzațiile de angajări mascate la Spitalul de Psihiatrie ”Sfânta Maria” din Vedea, ba chiar capătă conotații de scurgeri de bani către buzunare private. Sursele noastre spun că aceste contracte, mai ales cel încheiat cu o farmacistă, înseamnă, de fapt, bani publici scurși în buzunarele firmelor înființate peste noapte. Managerul Tatiana Preduț ne-a declarat că, în condițiile blocării posturilor, a încheiat contracte comerciale cu mai multe PFI-uri pentru continuarea activității în unitatea sanitară. „Totul este legal!”, spune directoarea care a justificat încheierea contractului de prestări servicii farmaceutice prin necesitatea acoperirii activității atunci când farmacista șefă, angajată cu contract individual de muncă, în cadrul unității sanitare, se află în concediu.
„Voluntara” Diana Tomescu a primit 5 contracte de prestări servicii farmaceutice
Dar iată cum anume s-a derulat activitatea de recrutare a unei noi farmaciste, după ne spun surse din interior: „În luna mai anul trecut se recrutează de către Sp. Vedea voluntarul Tomescu Diana-Florina, singura persoană care se prezintă. La data de 10/05 este admisă – evident”. În data de 21-11-2023 se înregistrează firma cu sediul în satul Smeura, comuna Moșoaia, cu Codul CAEN 8690 – „Alte activități referitoare la sănătatea umană” pe numele Tomescu Diana Florina, iar în data de 4 decembrie 2023 se încheie primul contract de prestări servicii cu Spitalul de Psihiatrie ”Sfânta Maria” Vedea. Desigur, cu persoana nominalizată. Se fac cinci achiziții directe în valoare de 10.000 RON/2000 euro lună, în total 50.000 RON, adică 10.000 euro. Contractul are ca obiect servicii farmaceutice, reînnoit lunar, prin achiziție directă. Și, conform platformei SICAP, ultima achiziție a fost făcută pe 29 martie 2024. Deci, în total până în acest moment: 10.000 EURO.
„Contract – așa cum declara Tatiana Preduț în Ziarul Dumneavoastră – încheiat pentru a o înlocui pe Farmacista Șefă pe perioada concediului de odihnă și concediu medical. Când Doamna Manager este în concediu, se angajează PFI să-i țină locul? Oare câte zile de concediu are un farmacist șef astfel încât să trebuiască să faci contract cu un PFI pe suma de 10.000 lunar (nu contează că farmacistul șef este în concediu sau nu) – unde e logica?” Acesta e mesajul primit pe adresa redacției.
Făcând un calcul, la un contract lunar de 10.000 RON, după toate taxele, respectiv impozit pe venit și contribuții sanitare, Tomescu Diana-Florina – farmacist – primeste net un venit de 7.020 RON. Venit mai mare decât salariul net al farmacistului șef pe care se presupune că îl suplinește lunar – deși nu este cazul (aprox. 6600 RON/lună).
„Bani publici scurși în buzunarele Firmelor înființate peste noapte! Cum justifică acest contract Doamna EC. Preduț? – suntem foarte curioși! Ce se urmărește de fapt? Haideți să urmărim cine va ocupa postul de Farmacist sau de Farmacist Șef după deblocarea posturilor? De ce sunt blocate posturile pentru moment – lipsa bugetului. Dar există buget pentru scurgeri de bani pentru PFI-uri ??? LOGIC… DA”, se mai arată în același mail trimis pe adresa redacției noastre.
„Sursa dumneavoastră este foarte supărată pe mine, din cauza măsurilor manageriale de modernizare a activității farmaciei”, spune Tatiana Preduț
În replică, Tatiana Preduț (foto) ne-a vorbit despre controlul efectuat de ITM „la sesizările repetate ale sursei dumneavoastră, cu privire la contractul de prestări servicii și contractul de voluntariat, încheiate cu un farmacist rezident, cu scopul de a completa programul zilnic al farmaciei, acoperirea celor două luni de concediu de odihnă anual și repetate concedii medicale ale doamnei farmacist șef Mariana Stanciu, conform reglementărilor de bună practică farmaceutică în vigoare în România. Concluzia este că nu s-a încălcat legea… Realitatea ar putea fi că sursa dumneavoastră este foarte supărată pe mine, din cauza măsurilor manageriale de modernizare a activității farmaciei, care au ca scop adaptarea la standardele de calitate și reglementările legislative din anul 2024, în beneficiul pacienților spitalului”, a încheiat managerul Spitalului Vedea, Tatiana Preduț.
Citește și Paul de România nu va fi extrădat în România. Decizia instanței franceze este definitivă
Un h’articol …straveziu / cum si mutra din poza !