Web Analytics

Cazul tinerei bolnave de cancer care a murit la Spitalul Ştefăneşti / Poliţia s-a autosesizat şi verifică unde au dispărut banii Georgianei Ticu: în spital sau în afara lui?

de | 28.10.2021 14:25 | Actualitate, Dezvăluiri

# Anișoara Baloca, o prietenă a Georgianei, a făcut o postare pe FB în care susține că tânăra avea la ea, înainte să moară, o sumă de ordinul a 34.000 lei și 200 euro # Conducerea spitalului consideră informațiile denigratoare și precizează că suma găsită în portofelul pacientei decedate a fost mult mai mică „140 de euro și încă 1.443 de lei” # „E o cercetare în derulare pe acolo, pe care nu am făcut-o noi”, ne-a declarat Robert, cumnatul Georgianei Ticu

Georgiana Carmina Ticu a fost o tânără țintuită la pat din cauza unei bolii necruțătoare, cancerul. În ciuda durerilor, fata confecționa bijuterii deosebite din piele și perle și scria versuri. Bijuteriile le vindea pentru a strânge bani pentru tratamentul costisitor. Chiar pe 9 octombrie a.c., tânăra scria pe pagina ei de bijuterii handmade că morfina nu funcționează, nu se poate mișca de durere și stă doar pe spate zi și noapte, iar mama sa o va ajuta să împacheteze coletele. Georgiana a schimbat spital după spital în speranța vindecării și încheia fiecare postare cu zicala „nimic fără Dumnezeu”. A murit, însă, săptămâna trecută, la 35 de ani, la Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești, fiind înmormântată în comuna natală, Domnești. În ziua înmormântării a circulat informația că Georgianei i s-ar fi furat o sumă mare de bani în perioada internării la spitalul din Ștefănești. Totul a pornit de la Anișoara Baloca, o prietenă apropiată a Georgianei Ticu, cea care a făcut afirmațiile pe Facebook, pe 24 octombrie. Așa s-a autosesizat și Poliția orașului Ștefănești, iar luni, 25 octombrie, conducerea spitalului a transmis un comunicat de presă în care a respins acuzațiile. Redăm, mai întâi, postarea Anișoarei Baloca, de la care au pornit acuzațiile pe care conducerea Spitalului din Ștefănești, prin dr Anca Stoiculescu, managerul instituției, le cataloghează ca nedrepte și fără niciun fundament real.

Prietena Georgianei Ticu: „În acel spital i-ar fi fost furată o sumă importantă de bani!”

Anişoara Baloca (stânga) şi Georgiana Ticu erau bune prietene. De la postarea Anişoarei pe Facebook s-a autosesizat Poliţia Ştefăneşti, care face cercetări

Anişoara Baloca (stânga) şi Georgiana Ticu erau bune prietene. De la postarea Anişoarei pe Facebook s-a autosesizat Poliţia Ştefăneşti, care face cercetări

„După cum mulți dintre voi stiți, azi (24 octombrie, n. red.), Georgiana Carmina Ticu, prietena noastră dragă a fost condusă pe ultimul drum. Suntem îndurerați noi, prietenii, eu am sufletul rupt, mama ei este distrusă. Am sa încerc să scriu scurt ceea ce am de zis în postarea aceasta. Georgiana a fost internată luni în spitalul paliativ din Ștefănești. În acel spital i-ar fi fost furată o sumă importantă de bani. Bani pe care Geo i-a primit prin donații (#Stonebird Festival), prin munca ei, stând pe spate și lucrând la brațări sau coliere pe care mulți dintre voi le purtați în momentul de față.

Mama Georgianei m-a sunat joi, mi-a spus că Geo se simte rău și mi-a mai spus: „Mami, i-am zis să-și ia bani la ea, să plătească salvarea și tot ce mai are nevoie pe acolo… și mi-a spus i-am luat pe toți. Târziu mi-am dat seama că ea a luat absolut toți banii pe care-i avea. Avea un portofel cu câteva compartimente. Într-un compartiment avea 200 milioane, în altul 140 milioane, iar în ultimul compartiment avea 200 euro și ceva lei”. I-am spus să sune medicul, să-i explice situația și, efectiv, doamna doctor să ia geanta cu tot ce avea Georgi în cabinetul dânsei. Vineri, mama Georgianei a primit un telefon prin care a fost informată că fetița ei a pierdut lupta cu viața. Și să stea liniștită, pentru că geanta cu toate bunurile (două telefoane, portofelul și suma de 1400 lei, plus ce mai avea ea) sunt în cabinetul medicului, i-au făcut proces verbal. Vă imaginați cum a primit vestea și, mai departe de „fetița dvs. a pierdut lupta cu viaţa” nu a mai auzit. Târziu, stând de vorbă cu cealaltă fiică și ginerele, aceștia i-au spus „mamă, 1400 lei înseamnă 14 milioane în bani vechi”.

Oamenii s-au descurcat, au fost mulți dintre voi care cunoșteau povestea și au venit cu ceva ajutor. Familia este resemnată, îndurerată. Am încercat să-i încurajăm să meargă mai departe cu plângere la poliție, anchetă. Nu știu ce o să facă familia mai departe. Dar cred că noi putem face ceva. Vă rog să dați share postarea asta. Nu vreau ca altcineva să mai treacă printr-o situație similară. Vă rog, nu veniți cu întrebări de genul „de ce a plecat cu atât de mulți bani după ea la spital”. Vă dau eu răspunsul. Pentru că Georgi spera ca după recuperarea de la Ștefanești să meargă la Clinica Nera. Era optimistă, o știți cu toții. După #stonebird, stând puțin de vorbă cu Georgi, îmi spunea că este liniștită pentru că „iubita, chiar dacă nu ajung la Nera și se întâmplă ceva cu mine, au cu ce se descurca”. Băi, nu se poate ca lucrurile să rămână așa. Vă rog share. Pentru Geo!”, a scris Anișoara Baloca pe Facebook.

Citește și Dramă fără margini în familia elevei moarte la liceul din Costeşti / Părinţii nu-şi revin şi merg la cimitir să dea la o parte ţărâna de pe mormântul fetiţei

Georgiana Ticu și Anișoara Baloca erau prietene

Uitându-ne pe pagina sa de Facebook, aflăm că Anișoara și Georgiana erau prietene. De exemplu, pe 30 iunie 2020, Georgiana Carmina Ticu scria pe Facebook: „Anișoara, acum fix un an te plimbai cu mine în brațe pe plajă, în Vama Veche, să-mi îndeplinești ultima dorință! De câte ori ascult melodiile pe care le ascultam atunci, de încurajare, îmi amintesc de tine, nu de boală, ci de momentele minunate alături de tine! Îmi lipsești, tare, aștept cu nerăbdare să te revăd, să te iau în brațe!”. Iar pe 2 iulie anul acesta, Georgiana îi mulțumea, iarăși, Anișoarei: „Datorită ție, acum 2 ani am depășit un prag important între viață și moarte, mi-ai fost alături zi și noapte când nimeni nu îmi dădea nicio șansă la viață… și am trecut peste, împreună! Îți mulțumesc că exiști în viața mea, indiferent de situație, ai un loc în inima mea pe care nimeni nu îl poate lua!”.

Citește și Un macaragiu de la Metabet a murit în condiţii suspecte, lăsând în urmă două fetiţe / Patronul Pănescu, despre accidentul mortal: „Nu cred că port o vină undeva, asta Dumnezeu ştie, eu nu!”

Bijuterii realizate de Georgiana

Bijuterii realizate de Georgiana

Punctul de vedere al Spitalului: „Au fost găsiți într-un portofel 140 de euro și încă 1.443 de lei, spre deosebire de informațiile care apar în postarea de pe Facebook, unde se vehicula suma de aproximativ 34.000 de lei și 200 de euro”

În comunicatul de presă, conducerea spitalului consideră că afirmațiile apărute pe facebook sunt denigratoare și sunt făcute de o persoană care nu e rudă cu pacienta. Spitalul mai spune că este pentru prima dată când apar asemenea acuzații, că toate procedurile sunt respectate fără nicio abatere și că respinge acuzațiile, motiv pentru care a și formulat o sesizare către Poliția Ștefănești, în care solicită să se cerceteze.

„De asemenea, Poliția Ștefănești s-a autosesizat și a deschis o anchetă cu privire la acuzațiile care se aduc, acuzații care, cel puțin în urma verificărilor făcute în plan intern de către management, nu se confirmă. Pacienta respectivă a fost inițial internată la Spitalul Curtea de Argeș, după care, pe data de 18 octombrie, a fost adusă cu o ambulanță privată la Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești. Facem mențiunea că pacienta era imobilizată, putându-și mișca doar mâinile. Pacienta, care era la a cincea internare în spitalul nostru, a fost preluată de către o infirmieră și o asistentă, a stat, potrivit reglementărilor în vigoare, în izolator până la sosirea rezultatului testului RT-PCR pentru COVID-19, după care a fost transferată în salon pentru administrarea tratamentului. La momentul respectiv, pacienta nu a făcut precizarea că ar avea asupra sa bunuri sau sume de bani, iar personalul medical nu umblă în bagajul pacientului, decât dacă acesta sau aparținătorii doresc ca bunurile să fie predate către spital pe perioada internării, caz în care se întocmește un proces verbal, iar bunurile și valorile sunt depuse în cutia cu valori, conform procedurilor operaționale existente în acest sens la nivelul spitalului.

Citește și Stelică Crăciun şi-a băgat mama, de 76 de ani, în schema de fraudare a creditorilor firmei Odeon

Din nefericire, vineri, starea pacientei s-a înrăutățit foarte rău, iar personalul medical a contactat familia acesteia, pentru a o informa cu privire la acest aspect. În acel moment, mama pacientei ne-a informat că aceasta ar fi avut asupra sa un portofel cu bani și a transmis rugămintea ca doamna doctor care o îngrijea să păstreze portofelul. În urma acestei solicitări, cu personalul de pe secție, a fost urmată procedura, bunurile au fost inventariate, fiind întocmit un proces verbal în acest sens, urmat de depozitarea acestora. În privința banilor, au fost găsiți într-un portofel 140 de euro și încă 1.443 de lei, spre deosebire de informațiile care apar în postarea de pe Facebook, unde se vehicula suma de aproximativ 34.000 de lei și 200 de euro (!). Pe parcursul internării pacientei, cumnatul acesteia i-a adus scutece pentru incontinență urinară, a discutat cu medicul curant, doctorul Mariana Neamțu, despre starea de sănătate a pacientei și nu a menționat nici atunci despre faptul că aceasta ar fi avut asupra ei bani, cu atât mai puțin asemenea sume impresionante. Când a revenit pentru a prelua certificatul constatator de deces, cumnatul acesteia ne-a transmis că pacienta care decedase ar fi avut asupra sa o sumă de bani mult mai mare decât cea constatată la momentul întocmirii procesului verbal. Cu toate acestea, ruda pacientei a semnat respectivul proces verbal fără a aduce mențiuni scrise”, se arată în comunicatul semnat de managerul Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești, Anca Stoiculescu.

Dr. Mariana Neamțu, medicul curant al Georgianei Ticu: „Ne-a rugat să verificăm în poșetă și am verificat, am trecut acolo tot ce am găsit noi”

Am luat legătura și cu dr. Mariana Neamțu, medicul curant al Georgianei Ticu. Rugată să ne ofere un punct de vedere despre ce s-a întâmplat, aceasta a spus: „În principiu, ce a dat doamna manager în comunicatul de presă, alte detalii nu am să vă dau. A fost pacienta noastră, era o pacientă în stare gravă, tânără, cu probleme mari medicale, care s-a stins vineri, la 35 de ani”. Doctora a mai confirmat că Georgiana era o pacientă veche a spitalului. „Da, o pacientă care a luptat foarte mult pentru viața ei, cu metastaze multiple, cu suferință mare, o pacientă cu metastaze multiple și cu dureri foarte mari și în ziua în care am anunțat familia că este starea din ce în ce mai gravă, atunci a fost prima dată când mămica ei a atras atenția că e posibil să fi avut bani la dânsa și ne-a rugat să verificăm în poșetă și am verificat, am trecut acolo tot ce am găsit noi și, apoi, după decesul domnișoarei, din nefericire, atunci alți membri ai familiei au sugerat că ar fi fost vorba de alte sume de bani. Deci, asta a fost, pe scurt, povestea”, a explicat doctora.

Citește și Numai în locul lor să nu fii! Oamenii cu apartamentele sechestrate în blocul lui Inquieto sunt nemulţumiţi că justiţia din Argeş execută orbeşte dispoziţiile celei din Italia

Am întrebat din nou dacă nu li s-a spus de la început despre bani, de când a fost internată tânăra. „Nu, numai în ziua în care am vorbit cu dânsa (vineri, n. red.) și i-am spus că starea se deteriorează semnificativ, practic intra într-un fel de semi-comă, era somnolentă, avea scurte momente când răspundea la întrebări, dar foarte scurte și apoi intra iarăși în starea aceea de somnolență și i-am explicat mămicii că, probabil, se va apropia momentul. Și atunci a fost primul moment în care m-a rugat să verific dacă sunt bănuți la dânsa în poșetă, ceea ce am și făcut, fără niciun fel de problemă”. În continuare, doctora a spus că poșeta a rămas în cabinet. „Poșeta a rămas la noi, în cabinet, sub cheie. Este un dulap cu cheie și a rămas acolo”. Întrebată dacă a făcut plângere la poliție și s-a deschis anchetă, doctora ne-a spus: „Nu, nu am făcut noi plângere, poliția s-a autosesizat. În momentul în care au apărut în spațiul public aceste acuzații, poliția s-a autosesizat și a venit ieri de dimineață la noi”.

S-a întocmit dosar penal

Pentru a afla date despre anchetă, am transmis o solicitare de informații, în baza Legii 544/2001, către IPJ Argeș, marți-26 octombrie. „Poliția orașului Ștefănești s-a sesizat, din oficiu, în urma afirmațiilor apărute în spațiul public, în cauză fiind întocmit dosar penal, conform articolului 228 din Codul Penal. Cercetările sunt desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, urmând ca la finalul acestora să se ia măsurile legale care se impun. De asemenea, vă comunicăm faptul că, în conformitate cu prevederile art. 285, alin. 2 din Codul de Procedură Penală, procedura din cursul urmăririi penale este nepublică, sens în care nu putem furniza date suplimentare”, se arată în răspunsul oficial.

Familia nu vrea să facă declarații despre cele întâmplate

L-am contactat și pe Robert, cumnatul Georgianei Ticu, care se afla la serviciu și nu a vrut să facă declarații despre această situație. „Nu dăm declarații, nu spunem absolut nimic, e o cercetare în derulare pe acolo, pe care nu am făcut-o noi. S-a autosesizat cineva din spațiul public. Nu dăm declarații”, a spus Robert, cumnatul Georgianei Ticu.

Citește și Pe când erau prietene, nu la cuţite, ca acum, fosta şi actuala şefă a IŞJ Argeş au apărut împreună într-un videoclip pro-vaccinare făcut de echipa lui Smiley

Citește și Surse. Comisarul Aioanei ar fi făcut denunţ despre mai mulţi politicieni argeşeni

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii