Câte 5 ani și 4 luni de închisoare pentru Executorul judecătoresc Eugen Fieraru şi avocatul Mihai Cocaină

de | 20.01.2015 16:38 | Actualitate

Curtea de Apel București i-a condamnat pe executorul judecătoresc Eugen Fieraru şi avocatul Mihai Cocaină la câte 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Cei doi trebuie să plătească despăgubiri  în  valoare de aproape 20 de miliarde de lei vechi. Sentinţa poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţire.
Procurorii i-au acuzat pe cei doi  de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave şi tentativă de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, aşa cum se arată în  rechizitoriul DNA.   
Inculpaţii sunt acuzaţi că “au constituit o asociere infracţională prin care au urmărit obţinerea de sumei totale de 26.436.603,09 lei, prin inducerea în eroare a funcţionarilor unor agenţii bancare din Bucureşti, Sibiu şi Piteşti şi a reprezentanţilor S.C. UZINELE SODICE GOVORA S.A. Planul în baza căruia inculpatii doreau să obţina aceşti bani viza demararea unor proceduri de executare silită a unor creanţe, reprezentând cheltuieli de judecată stabilite de instantele civile în favoarea inculpatului Bălan Sergiu Florin, creanţe ale căror valori (între 11,15 lei şi 25.194 lei) erau în mod vădit disproporţionate faţă de valoarea cheltuielilor de executare. În acest scop, inculpaţii au emis facturi şi chitanţe pentru sume de bani care nu aveau acoperire în realitatea obiectivă, în cadrul unor proceduri de executare silită, cu titlu de aşa-zise cheltuieli de executare, cheltuieli care derivau şi se succedau dintr-un proces în altul, după un principiu „tip carusel”, după cum se arată în rechizitoriul DNA.  
Alături de executorul judecătoresc Eugen Fieraru şi avocatul Mihai Cocaină au mai fost condamnaţi şi judecaţi şi Bălan Sergiu Florin, fost director executiv la S.C. Uzinele Sudice Govora S.A.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii